Βαθμολογία

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

Aπάντηση στον πρόεδρο της ΕΠΣΛ Ζήση Γρηγορίου έδωσε με επιστολή το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ και επικεφαλής της κίνησης «Επιστροφή στον Ερασιτεχνισμό» ενόψει των επικείμενων εκλογών της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης:

Με έκπληξη διάβασα την προσωπική επιστολή του μέχρι τώρα προέδρου της ΕΠΣ Λάρισας κ. Γρηγορίου, την οποία «βάφτισε» ως ανακοίνωση της παράταξής του που θα συγκροτηθεί για να διεκδικήσει την παραμονή του ιδίου στην εξουσία αλλά και τα όσα με ταυτόσημο περιεχόμενο υποστήριξε ενώπιον εκπροσώπων κάποιων σωματείων στα Φάρσαλα.

Η μοναδική αλαζονεία που έχουν διαπιστώσει οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στον νομό Λάρισας ότι υπάρχει είναι η προσωπική του κ.Γρηγορίου, ο οποίος στον βωμό της εκμετάλλευσης των πάντων για ίδιο όφελος απομάκρυνε από δίπλα του συνεργάτες και φίλους που δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν το δικό του προσωποκεντρικό μοντέλο άσκησης «εξουσίας».

Και αυτή φαίνεται ότι είναι η λέξη που γοητεύει τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΠΣ Λάρισας, γι’αυτό και επιχείρησε αρκετές φορές να καταχραστεί την σχέση του με τους παράγοντες των σωματείων προκειμένου να αποκτήσει και άλλη, περισσότερη εξουσία καθαρά για τον εαυτό του.Το ότι η προσπάθειά του συνήθως αποτύγχανε δεν τον πτοούσε από να συνεχίζει να διψάει για ακόμη περισσότερη διεκδίκηση εξουσίας σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Στην προσπάθειά του αυτή δεν δίστασε να φέρει στην Λάρισα και το γνωστό αθηναϊκό «συνεργείο» επηρεασμού της βούλησης των σωματείων του νομού, με εκείνα τα πολυσυζητημένα «ραντεβού» σε ξενοδοχείο της πόλης, παραμονές του τελικού αγώνα του Κυπέλλου από τον οποίο απουσίασε όταν είδε ότι η «εξωτερική» βοήθεια δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Βέβαια, αρκετοί είναι εκείνοι που θυμούνται και τον κ.Γρηγορίου να «μετακομίζει» παλιότερα στην Καρδίτσα, προσπαθώντας να επηρεάσει με τον ίδιο – αποτυχημένο – τρόπο («εισιτήρια») τις εκλογές της γειτονικής Ένωσης.

Στην Λάρισα, πάντως, αυτό που θα μείνει αξέχαστο στην μνήμη των εκπροσώπων των σωματείων είναι οι κρυπτόμενοι στις γωνίες του ξενοδοχείου σύμβουλοι της ΕΠΣΛ, πριν αναλάβουν να τους οδηγήσουν στα «ραντεβού» με το «συνεργείο».

Το να χάνεις και να αποχωρείς με αξιοπρέπεια είναι μία επιλογή που φαίνεται ότι δεν υπάρχει στο πλούσιο κατά τα άλλα ρεπερτόριο του κ.Γρηγορίου, γι΄αυτό και προσπαθεί να αποδώσει σε άλλους τα όσα κάνει ο ίδιος εις βάρος του ποδοσφαίρου, ειδικά τον τελευταίο καιρό.Το σίγουρο είναι ότι κατάφερε να γράψει μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΕΠΣΛ, καθώς για πρώτη φορά στα 57 χρόνια της λειτουργίας της η διοικητική αποσύνθεση που σημειώθηκε εξ αιτίας του οδήγησε με δικαστική απόφαση σε διαχειριστικό έλεγχο που συνεχίζεται.

Το ποδόσφαιρο του νομού μας δικαιούται να ελπίζει σε καλύτερες μέρες και αυτές δεν μπορεί να τις προσφέρει ο απερχόμενος πρόεδρος και όσοι απέμειναν δίπλα του να ανέχονται την αποσύνθεση της ΕΠΣΛ. Οι προσεχείς εκλογές δίνουν μία σαφή διέξοδο στην αγωνία όλων, την «Επιστροφή στον Ερασιτεχνισμό».

Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω, καθώς την επόμενη απάντηση θα αναλάβουν να την δώσουν τα ίδια τα σωματεία. Τελειώνοντας, φίλε Ζήση, θα σου πω ότι υπάρχουν τουλάχιστον 3610 λόγοι για να το πάρεις απόφαση και να αφήσεις το ποδόσφαιρο του νομού μας να ανακτήσει την θέση που του αξίζει.

Με εκτίμηση προς όλους όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, Δημήτρης Μπουχλαριώτης.