Βαθμολογία

Ανατροπή και στο βάθος άνοδος για τα Βούναινα (PICS)

Μια πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 3-2 πέτυχε σήμερα (10/5) η ομάδα των Βουναίνων κόντρα στον Κίσσαβο Συκουρίου για την 32η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΛ.

Η ομάδα του Λάζαρου Αγγλόπουλου με την νίκη αυτή παρέμεινε στην τρίτη θέση που οδηγεί στην μεγάλη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Λάρισας έχοντας πλέον 58 βαθμούς και με δυο νίκες στα δυο τελευταία ματς θα πάρει την άνοδο ανεξάρτητα τι θα κάνουν οι διώκτες της. Από την άλλη ο Κίσσαβος ήταν καλός στο πρώτο μέρος και παρότι προηγήθηκε δις στην αναμέτρηση δεν μπόρεσε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως έχει ήδη πετύχει τον στόχο της ανόδου.

Ένα ματς όπου η εικόνα των γηπεδούχων δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο βρέθηκαν να χάνουν 0-1, ενώ στην επανάληψη έφεραν νωρίς το ματς στα ίσια και παρότι βρέθηκαν για δεύτερη φορά πίσω στο σκορ βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση φτάνοντας τελικά στην νίκη με 3-2. Μάλιστα λίγο πριν πετύχουν το τρίτο τους τέρμα είχαν και δοκάρι.

Στο 3' ύστερα από ωραία σεντρα του Μερτζιανίδη η μπάλα κατέληξε στον Πρισακάρου που έκανε το σουτ που κατέληξε άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Κίσσαβος έφτασε κοντά στο 0-1 όταν το καλό σουτ του Κάτσα απέκρουσε με τα πόδια ο Ζεϊμπέκης. Στο 12' ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Παπαρσένος μιμήθηκε τον συνάδελφο του και απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Καζάνι που προήλθε, μια φάση που ξεκίνησε από ωραίο συνδυασμό του με τον Τσαπράζη.

Το Συκούριο που είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο άνοιξε το σκορ στο 26' όταν ο Πλιάγκας με ωραία σέντρα βρήκε τον Κάτσα που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο "Γ" της εστίας του Ζεϊμπέκη για το 0-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Βέβαια οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για την φάση του 45' όταν ο Καζάνι Γ. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο ρέφερι Κυρίτσης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης τα Βούναινα πέτυχαν το 1-1 όταν σε σέντρα του Κοτρώτσου από τα δεξιά και διεκδίκηση της μπάλας από παίκτη των φιλοξενούμενων, αυτή βρήκε στο χέρι του με συνέπεια να δοθεί πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσαπράζης Σ. που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαρσένου φέρνοντας την ισορροπία στο ματς.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Λάζαρου Αγγλόπουλου που έχασε ευκαιρία στο 54' με την ωραία κεφαλιά του Καζάνι να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 67' από το καλοκτυπημένο φάουλ του Τσαπράζη η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Παπαρσένου. Ο Κίσσαβος στην μοναδική φορά που απείλησε στην επανάληψη πέτυχε γκολ στο 70' όταν ωραία ξέφυγε στην αντεπίθεση ο Κορδέλας από πλάγια αριστερά και με σέντρα βρήκε τον Τζούρα που με σουτ έκανε το 1-2.

Παρα το σοκ οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και δυο λεπτά αργότερα έχασαν διπλή ευκαιρία με το σουτ του Καζάνι αρχικά, να αποκρούει με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Συκουρίου ο οποίος μπλόκαρε το δεύτερο σουτ που έγινε από τον Πρισακάρου. Ο τελευταίος "πήρε το αίμα του πίσω" στο 74' πετυχαίνοντας το 2-2 με δυνατή κεφαλιά και ενώ στο 73' ο Γκομοσίδης είχε απωλέσει από κοντά μοναδική ευκαιρία.

Με την ψυχολογία στα ύψη τα Βούναινα έφτασαν κοντά στο 3-2 στο 77' με το σουτ του Τσαπράζη να σταματά στο αριστερό δοκάρι, όμως στο 83' η λύτρωση ήρθε όταν από το κτύπημα φάουλ του Τσαπράζη Σ. ο Χάρης Κοτρώτσιος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το 3-2 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν άλλες δυο φάσεις για γκολ με το φάουλ του Τσαπράζη στο 89' να διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Κισσάβου και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το τετ-α-τετ του Πρισακάρου που σταμάτησε ο Παπαρσένος.

Διαιτησία: Κυρίτσης (Γκαρέλης, Μπουρονίκος).

Βούναινα (Λάζαρος Αγγλόπουλος): Ζεϊμπέκης, Κοτρώτσος, Κουτής, Χατζηλιάδης Γ., Μερτζανίδης, Χριστοδούλου Κ., Γκομοσίδης, Τσαπράζης Σ., Καζάνι Γ., Πρισακάρου, Τσανάς.

Κίσσαβος Συκουρίου (Δημήτρης Τσέτσιλας): Παπαρσένος, Κώτσιας Ν., Σελήνης, Αγγέλης, Αλμυρούλης, Καπετάνης, Κορδέλας, Καλούσης (60' Γκιούρας), Πλιάγκας (46' Ζαιρέ), Μαυρομάτης, Κάτσας (70' Βλαχογιάννης).

ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ