Βαθμολογία

ΕΠΣΛ: Κλήρωση αγώνων κατάταξης αύριο βράδυ

Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00΄, στα γραφεία της Ένωσης, οι κληρώσεις των αγώνων pray off & play out, μεταξύ των ομάδων της Α΄ κατηγορίας, που στην κανονική διάρκεια του εν λόγω πρωταθλήματος κατέλαβαν τις πρώτες 4 θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (Αχιλλέας Φαρσάλων, Δωτιέας Αγιάς, Δήμητρα Γιάννουλης και Οικονόμος Τσαριτσάνης) και των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 12η, 13η, 14η και 15η του βαθμολογικού πίνακα ( Αναγέννηση Καλοχωρίου, Λάρισα 2012, Αετός Μακρυχωρίου και Αστραπή Νέας Πολιτείας).

ΤΑ PLAY ΟFF

Στους διπλούς αγώνες κατάταξης (play off), οι 4 ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή της κατηγορίας, που οδηγεί στη Γ΄ Εθνική, τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2017 – 2018. Θα συμμετάσχουν στους κρίσιμους αυτούς αγώνες «πριμοδοτούμενες» βαθμολογικά, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Προκήρυξη των πρωταθλημάτων (άρθρο 16).

Έτσι, ο Αχιλλέας Φαρσάλων θα ξεκινήσει τους αγώνες έχοντας 11 βαθμούς, ο Δωτιέας Αγιάς με 5, η Δήμητρα Γιάννουλης με 1 και 0 βαθμούς ο Οικονόμος Τσαριτσάνης.

ΤΑ PLAY OUT

Στους διπλούς αγώνες κατάταξης (play out), οι 4 ομάδες θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Α΄ κατηγορία, αφού μετά τη λήξη των αγώνων αυτών, η τελευταία από τις 4 ομάδες στην ειδική βαθμολογία, θα «συνοδεύσει» τον ήδη υποβιβασθέντα Αστέρα Τυρνάβου στην Α1 κατηγορία τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2017 – 2018. Θα συμμετάσχουν στους κρίσιμους αυτούς αγώνες «πριμοδοτούμενες» βαθμολογικά, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Προκήρυξη των πρωταθλημάτων (άρθρο 17).

Έτσι, η Αναγέννηση Καλοχωρίου θα ξεκινήσει τους αγώνες έχοντας 3 βαθμούς, η Λάρισα 2012 με 2 βαθμούς, ο Αετός Μακρυχωρίου με 1 και 0 βαθμούς η Αστραπή Νέας Πολιτείας

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων αποφάσισε όπως οι παραπάνω αγώνες ξεκινήσουν την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και συνεχισθούν μεσοβδόμαδα, ώστε με 2 αγωνιστικές κάθε εβδομάδα, τα «μίνι» πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017.

Στην αυριανή κλήρωση καλούνται και πρέπει να παραβρεθούν όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων σωματείων. Πριν από την κλήρωση των αγώνων κατάταξης, στα γραφεία της ΕΠΣΛ θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ένωσης για την απαραίτητη επικύρωση της βαθμολογίας της Α΄ κατηγορίας, της κανονικής περιόδου (άρθρο 20 του ΚΑΠ).