Βαθμολογία

Α' ημιτελικός Eurovision με την Demy να εκπροσωπεί την Ελλάδα

Απόψε θα πραγματοποιηθεί ο Α΄ημιτελικός της Eurovision στον οποίο διαγωνίζεται η Demy με το This is Love, αλλά και η Κύπρος με το τραγούδι Gravity και τον Hovig.

Ο Α’ Ημιτελικός του για τον 62ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδοθεί απόψε Τρίτη 9 Μαΐου στις 22:00 από την ΕΡΤ1, ΕΡΤHD και ERT World και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στη δέκατη θέση του Πρώτου Ημιτελικού με την Demy και το τραγούδι «This Is Love» σε σύνθεση-παραγωγή Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Romy Papadea & John Ballard. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Βάσει της σειράς εμφάνισης μας στην σκηνή του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου στο Κίεβο, η Demy αναμένεται να εμφανιστεί γύρω στις τις 22:45, ενώ η Κύπρος περίπου 20 λεπτά μετά.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η σειρά εμφάνισης στον πρώτο Ημιτελικό έχει ως εξής:

Σουηδία

Γεωργία

Αυστραλία

Αλβανία

Βέλγιο

Μαυροβούνιο

Φινλανδία

Αζερμπαϊτζάν

Πορτογαλία

Ελλάδα

Πολωνία

Μολδαβία

Ισλανδία

Τσεχική Δημοκρατία

Κύπρος

Αρμενία

Σλοβενία

Λετονία

Λίγες ώρες πριν απολαύσουμε τις πρώτες 18 χώρες στη σκηνή τα ξένα γραφεία στοιχημάτων φέρνουν την Ελλάδα στην 5η θέση, χαρίζοντας της μια θέση στον μεγάλο τελικό του 62ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στις 22:00. Συγκεκριμένα στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων πλασάρονται η Σουηδία, η Αρμενία, η Πορτογαλία, το Αζερμπαϊτζαν και η Ελλάδα, με αυτή τη σειρά. Η Κύπρος από την άλλη βρίσκεται οριακά στην 10η θέση.

πηγή: thetoc.gr