Βαθμολογία

Οι κορυφαίοι της σεζόν 2016-2017 από τα κανάλια Novasports

Τους κορυφαίους για την σεζόν 2016-2017 βράβευσαν για όγδοη συνεχόμενη χρονιά τα κανάλια Novasports σε μια ειδικά αφιερωμένη εκπομπή που επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι συνάδελφοι Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Γιαννίκος Δούσκας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Nova στην Κάντζα και εκεί είχαμε όλες τις βραβεύσεις σχετικά με τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος, τον καλύτερο προπονητή, το καλύτερο γκολ, τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη, την καλύτερη απόκρουση και την καλύτερη ασίστ. Επίσης απονεμήθηκε βραβείο fair-play καθώς και βραβείο κορυφαίας δήλωσης, ενώ έγινε γνωστή και η καλύτερη ομάδα αποτελούμενη από 24 ποδοσφαιριστές.

Καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού που βγήκε και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο Βλάνταν Ίβιτς του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ο κορυφαίος τεχνικός, ενώ καλύτερο γκολ αυτό του Σέρχιο Αραούχο της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Οι νικητές στις κατηγορίες αυτές προέκυψαν βάσει ανοιχτής ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαΐου.

Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Ρέτσος του Ολυμπιακού, καλύτερη απόκρουση η διπλή επέμβαση του τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέξανδρου Πασχαλάκη στον αγώνα με την ΑΕΛ στην Λάρισα και καλύτερη ασίστ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Σέρχιο Αραούχο στον αγώνα της ΑΕΚ με τo Λεβαδειακό.

Βραβείο fair play απονεμήθηκε στον Βαγγέλη Πλατέλλα του Ατρόμητου με τον μέσο του αθηναϊκού συλλόγου να δίνει την ασίστ στο νικητήριο γκολ της ομάδας του απέναντι στον Ηρακλή, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Αλέξανδρου Κούρου, τον οποίο έσπευσε να αγκαλιάσει και να παρηγορήσει. Βραβείο δόθηκε και στην κορυφαία δήλωση με τον τίτλο να πηγαίνει στον πρώην προπονητή της ΑΕΛ Άγγελο Αναστασιάδη ο οποίος μετά το νικηφόρο 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό είχε αφιερώσει την νίκη αυτή, που ήταν η πρώτη, στον προκάτοχο του Σάκη Τσιώλη.

Για τις κατηγορίες καλύτερη ασίστ, καλύτερη απόκρουση, κορυφαία δήλωση της χρονιάς, καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης, καθώς και για το fair play της χρονιάς, συστήθηκε ειδική επιτροπή αποτελούμενη από τρεις προπονητές. Τους Βλάνταν Μιλόγεβιτς του Πανιώνιου, του Γιάννη Πετράκη του ΠΑΣ Γιάννινα και του Μιχάλη Γρηγορίου της Κέρκυρας.

Αναλυτικά όλες οι βραβεύσεις:

• Πολυτιμότερος παίκτης (MVP): Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός)

• Καλύτερος προπονητής: Βλάνταν Ίβιτς (ΠΑΟΚ)

• Καλύτερο γκολ: Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ)

• Πρώτος σκόρερ: Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός)

• Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης: Παναγιώτης Ρέτσος (Ολυμπιακός)

• Καλύτερη δήλωση της χρονιάς: Άγγελος Αναστασιάδης (ΑΕΛ)

• Ενέργεια Fair Play: Βαγγέλης Πλατέλλας (Ατρόμητος)

• Καλύτερη απόκρουση: Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΣ Γιάννινα)

• Καλύτερη ασίστ: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ)

• Καλύτερη ομάδα αποτελούμενη από 24 ποδοσφαιριστές:

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Κυριακίδης (Παναιτωλικός), Ανδρέας Γιαννιώτης (Πανιώνιος), Χουάντερσον (Ηρακλής)

Αμυντικοί: Λέο Μάτος (ΠΑΟΚ), Ντιόγκο Φιγκέιρας (Ολυμπιακός), Ουσμάν Κουλιμπαλί (Παναθηναϊκός), Σπύρος Ρισβάνης (Πανιώνιος), Ροντρίγκο Μολέδο (Παναθηναϊκός), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χρήστος Τασουλής (Πανιώνιος), Κάρλος Μιλιάζες (Λεβαδειακός), Μάριν Λέοβατς (ΠΑΟΚ)

Μέσοι: Λούκα Μιλιβόγεβιτς (Ολυμπιακός), Μανώλης Σιώπης (Πανιώνιος), Αντρέ Σιμόες (ΑΕΚ), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Θοδωρής Βασιλακάκης (ΑΕΚ), Σοτζέι Μασούντ (Πανιώνιος)

Επιθετικοί: Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Μπράουν Ιντέγε (Ολυμπιακός), Γιώργος Γιακουμάκης (Πλατανιάς), Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ), Χαμζά Γιουνές (Ξάνθη)