Βαθμολογία

Ηλεκτρονική δημοπρασία 50 ακινήτων

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δημοπράτηση ακινήτων θα λανσάρει ο όμιλος Πειραιώς, με στόχο η πρώτη σχετική δημοπρασία να πραγματοποιηθεί εντός Ιουνίου. Οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Στόχος της τράπεζας η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του αποθέματος ακινήτων, μέσω μιας διαφανούς και εύκολα προσβάσιμης διαδικασίας.

Η σχετική πλατφόρμα της Πειραιώς στο ξεκίνημά της θα περιλαμβάνει περισσότερα από 50 ακίνητα που βρίσκονται στην πλήρη κυριότητα της τράπεζας, όλων των κατηγοριών: επαγγελματικά, οικόπεδα, διαμερίσματα κ.ά. Στην πλατφόρμα θα είναι αναρτημένα όλα τα στοιχεία και οι λεπτομέρειες του κάθε ακινήτου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το ακίνητο που τους ενδιαφέρει.

Στην ηλεκτρονική δημοπρασία θα μπορεί να μετέχει ο καθένας από οπουδήποτε, ενώ η Πειραιώς παρέχει και δυνατότητα χρηματοδότησης των υπό δημοπρασία ακινήτων.

Στόχος της Πειραιώς, σε πρώτη φάση, είναι να διενεργεί δημοπρασίες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 2 με 3 φορές τον χρόνο, ενώ η πλατφόρμα θα εμπλουτίζεται με νέα ακίνητα. Υπογραμμίζεται ότι θα πρόκειται για ακίνητα, χωρίς βάρη, που έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες (κατάσχεση, πλειστηριασμοί, υποθηκοφυλακεία κ.ά.) και έχουν περάσει στην πλήρη κυριότητα της τράπεζας. Προέρχονται κατά κύριο λόγο από υποθήκες δανειοληπτών –επιχειρήσεων και νοικοκυριών– που δεν εξόφλησαν τις υποχρεώσεις τους, υποκαταστήματα του ομίλου που έχουν κλείσει κ.ά. 

thessaliaeconomy