Βαθμολογία

Μητσοτάκης: «Πέτσινο το γκολ του ΠΑΟΚ στον τελικό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάσε τον τελικό κυπέλλου, καταδίκασε τα επεισόδια πριν από τη σέντρα στο «Πανθεσσαλικό» και έκανε λόγο για.... πέτσινο γκολ νίκης του ΠΑΟΚ. Αναφέρθηκε, επίσης, για άλλη μια φορά στον Ιβάν Σαββίδη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είδα τον αγώνα (σ.σ. τον τελικό Κυπέλλου) και στενοχωρήθηκα. Εγώ είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά οχι οπαδός. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Η εικόνα του τελικού ήταν θλιβερή, με ένα ακατάλληλο γήπεδο, ένα ματς που δεν έπρεπε να διεξαχθεί τελικα. Στο γήπεδο ήταν μόνο χούλιγκαν και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Δε θα σταθώ στη διαιτησία, το επισημάνατε κι εσείς.

Αλλά αυτή η εικόνα δεν τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει πάρει για τα καλά την κατιουσα. Σκεφτόμουν ποιο νέο παιδί, που αγαπά το ποδόσφαιρο, θα θελήσει να δει αυτό το θέαμα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια ένα ελκυστικό προϊόν και αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι ομάδες, αλλά και η πολιτεία που για να διεξαχθεί το παιχνίδι σφύριζε αδιάφορα.

Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά έχω πάει στην Τούμπα 17 ετών. Ο ΠΑΟΚ μάλλον είχε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ εφέτος. Άρα δε χρειαζόταν ένα "πέτσινο γκολ" για να κερδίσει. Η 'οποια παράγκα πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποιο όλοι καθόμαστε ως φίλαθλοι, καθώς το ποδοσφαιρικό προϊόν υπονομεύεται από πιθανές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από το ότι δεν μπορούν οικογένειες με παιδιά να πάνε γήπεδο και άρα κόβονται λιγότερα εισιτήρια, από το ότι δε θα μπορούμε να πάμε στο Champions League και άρα λιγότερα έσοδα».

«Πληρώνει γραμμάτιο ο Σαββίδης»

«Το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός στη χώρα δεν θα το αποφασίσει κανένας κ. Σαββίδης, θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός» διεμήνυσε εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη διαγραφή προστίμων ύψους 38 εκατ. ευρώ για τη ΣΕΚΑΠ.

Όπως επισήμανε, «o κ. Σαββίδης έδωσε συνέντευξη υμνόντας τον κ. Τσίπρα και μιλώντας προσβλητικά για εμένα. Εμείς, ανέφερε, δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε παρεμβάσεις ούτε εκφοβισμούς… Οι επενδύσεις χρειάζονται κανόνες, και όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να τηρούν το νόμο και να μη θεωρούν ότι πρέπει να αποκτήσουν έλεγχο των ΜΜΕ για να αποκτήσουν προστασία… Αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής, είναι δημόσια ομολογία διαπλοκής. Όταν κάποιος αγοράζει επιχείρηση ξέρει τι αγοράζει, όπως αποδείχθηκε και από δημοσιεύματα για τη ΣΕΚΑΠ... Αυτά ρυθμίζονται πριν, όχι εκ των υστέρων» διευκρίνισε.

Δεν μπορούν να γίνονται, πρόσθεσε δε ο κ. Μητσοτάκης, χαριστικές ρυθμίσεις με ξεκάθαρο πολίτικο αντάλλαγμα για να εξυπηρετούν την επόμενη μέρα την κυβέρνηση, κι αυτό είναι το γραμμάτιο που πληρώνει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.