Βαθμολογία

Η φιλοσοφία του Φυντάνη για την ΑΕΛ

Τη φιλοσοφία του για τη λειτουργία της ΑΕΛ και για το πως θα πρέπει να πορευθεί με συλλογική ευθύνη προς τη δημιουργία και την επιτυχία, περιγράφει με την παρακάτω προσωπική του αναφορά ο τεχνικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ηλίας Φυντάνης.

Αναλυτικά:

" Η ΑΕΛ μπορεί να γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα. Μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης υπήρχε μεγάλη πίεση για όλους και για όλα. Όμως σε λίγο χρονικό διάστημα προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την ψυχολογία για να γίνουμε νικητές με το έτσι θέλω. Να αισθανθούμε ανώτεροι από τους αντιπάλους και να παίξουμε με διαφορετικό αγωνιστικό σκεπτικό και αλλαγή προσώπων, με περισσότερους Έλληνες και με παίκτες που θα βγάλουν το εγωιστικό πιστεύω τους για την σωτηρία της ΑΕΛ.

Περισσότερο πάθος και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά και μετά όλα τα άλλα. Έγιναν όλα όπως τα σχεδιάσαμε. Ποτέ δεν μπαίνεις στην διαδικασία να ακούς τους φιλάθλους σε τέτοια παιχνίδια. Τέλος καλό όλα καλά! Τώρα όμως θέλει σωστή οργάνωση και η οργάνωση γίνεται από όλο το τεχνικό τιμ και τον πρόεδρο. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι και όχι αποφασίζει ένας και φεύγει αυτός, ο άλλος κλπ. Ότι κάνεις πρέπει να το δικαιολογείς. Όχι στα δύσκολα κρύβομαι και στα εύκολα βγαίνω μπροστά και από ενθουσιασμό κάνω λάθη που θα μου βγουν αύριο μπροστά μου και θα είναι πλέον αργά. Θέλει οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στο αγωνιστικό κομμάτι με σωστούς συνεργάτες που θα αγαπάνε την δουλειά τους και το ποδόσφαιρο γενικά. Που θα πρέπει να είναι προσεκτικοί απέναντι σε ένα σύλλογο μεγάλο όπως είναι η ΑΕΛ.

Να προστατεύει ο ένας τον άλλον και όχι κτυπήματα πίσω από την πλάτη. Όλοι μια οικογένεια αυτό που κατορθώσαμε σε λίγο χρονικό διάστημα και ήταν ένας από τους λόγους που πετύχαμε το στόχο μας. Με προσεγμένες κινήσεις, αυστηρές κινήσεις, αυστηρά κριτήρια, σωστό σκεπτικό αγωνιστικότητας από όλους. Ο καθένας να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί για το αντικείμενο της δουλειάς του και όλοι μαζί για το κοινό στόχο και σκοπό.

Επίσης αυστηρά κριτήρια για την ενίσχυση με πρωτοκλαστάτους ποδοσφαιριστές μέσα στα πλαίσια του μπάτζετ της ομάδας. Η όρεξη υπάρχει από όλους, σωστό σκεπτικό λοιπόν για όλους και για όλα".