Βαθμολογία

Κατήγγειλε τον Μάτος ο Παναθηναϊκός

Στον Παναθηναϊκό αδυνατούν να ξεχάσουν τη διαιτησία του ρέφερι Κύζα στον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ που αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας το Σάββατο (06/05) μέσα σε έντονα παράπονα από τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» πάντως δε λησμονούν ούτε το χτύπημα που είχε δώσει ο Λέο Μάτος στον Μάρκους Μπεργκ και ο Βραζιλιάνος μπακ κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού. Η σχετική καταγγελία έγινε την περασμένη Παρασκευή (05/05) φέροντας την υπογραφή του αντιπροέδρου του «τριφυλλιού», Βασίλη Κωνσταντίνου.

Στην εν λόγω ο Παναθηναϊκός επικαλείται το άρθρο 34 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ σύμφωνα με το οποίο «οι προβλεπόμενες Πειθαρχικές Επιτροπές (ΕΠΟ και Επαγγελματικών Ενώσεων) είναι αρμόδιες για την επιβολή κυρώσεων και για τις πειθαρχικές παραβάσεις που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεν τιμωρήθηκαν, διότι παρέλαβαν παντελώς της προσοχής του διαιτητή (άρθρο 34 παρ. 2 α ιι ΠΚ). Σε περίπτωση που τέτοιες πειθαρχικές παραβάσεις αποτυπώνονται στο οπτικοακουστικό υλικό των ΜΜΕ που καλύπτουν τον αγώνα, η εξουσία άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων (άρθρο 35 παρ. 1 ΠΚ)». Πρόκειται για παρόμοιες ποινές που είχαν επιβληθεί τόσο στον Σεμπά του Ολυμπιακού όσο και τον Πατρίσιο Ροντρίγκες της ΑΕΚ.