Βαθμολογία

Κηπουρός: «Ευλογημένος που έπαιξα στην ΑΕΛ»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή «Ο Σκόρερ» με τον Λάζαρο Παπαδούλη «φιλοξενήθηκε» ο κυπελλούχος Ελλάδος με την ΑΕΛ το 2007 Φώτης Κηπουρός.

Ο παλαίμαχος πορτιέρε αναφέρθηκε στην μαγική βραδιά της 5ης Μαΐου του 2007 τότε που η ΑΕΛ με το 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό κατακτούσε το κύπελλο Ελλάδος χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ευλογημένο που έπαιξε στην ΑΕΛ.

Ο 41χρονος πλέον Κηπουρός ανέφερε και στην σιγουριά που έβγαλε η ομάδα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον ΠΑΣ Γιάννινα που ουσιαστικά έδινε και την μεγάλη ευκαιρία στους «βυσσινί».

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Κηπουρού:  

Σε ερώτηση για την μαγική εκείνη βραδιά που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της ΑΕΛ και τι θυμάται γυρίζοντας το χρόνο πίσω είπε:

«Πιστεύω όχι μόνο προσωπικά για μένα, αλλά για ολόκληρη την πόλη της Λάρισας ήταν ένα γεγονός πολύ σημαντικό, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ ευλογημένο που αγωνίστηκα στην μεγάλη ομάδα της Λάρισας και στην μεγάλη αυτή επιτυχία, ένα επίτευγμα που θα μείνει στις μνήμες όλων μας όσα χρόνια και αν περάσουν».

Σε ερώτηση για το τι θυμάται από το πριν, τις μέρες δηλαδή πριν τον τελικό ανέφερε:

«Πριν το ματς όλοι μιλούσαμε μόνο για αυτό. Φυσικά υπήρχε άγχος, τελικός ήταν εξάλλου, όμως όλοι οι παίκτες και μεταξύ μας που μιλούσαμε ήμασταν αισιόδοξοι ότι θα πάρουμε το κύπελλο, είχαμε μια σιγουριά και το δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι γενικά η πορεία μας τότε ήταν πολύ καλή όχι μόνο στο κύπελλο, αλλά και στο πρωτάθλημα. Ανεπανάληπτες στιγμές που θα μείνουν στις μνήμες όλων μας μια ζωή».

Σε ερώτηση για τον ημιτελικό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα που νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό τόνισε:

«Αυτό και αν ήταν έκπληξη δηλαδή η πρόκριση του ΠΑΣ απέναντι στον Ολυμπιακό. Θυμάμαι εμείς είχαμε αποκλείσει την Κέρκυρα με 0-0 εκεί και 2-0 στο Αλκαζάρ και περιμέναμε τον Ολυμπιακό ως αντίπαλο. Τελικά παίξαμε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα κάτι που έκανε πιο εύκολη την ζωή μας σε σχέση αν παίζαμε με Ολυμπιακό και μας δινόταν μια μεγάλη ευκαιρία να πάμε στον τελικό. Από εκεί και πέρα ο τελικός είναι ένα παιχνίδι και όλα γίνονται. Παίξαμε κόντρα σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που γευτήκαμε την χαρά της νίκης».

Σε ερώτηση για τα συναισθήματα του δεδομένου ότι μια εβδομάδα αργότερα ακολουθούσε το παιχνίδι παραμονής στην Καλαμαριά δήλωσε:

«Ναι ναι θυμάμαι. Ανάμεικτα συναισθήματα και περίεργα θα έλεγα. Είχαμε πάρει το Σάββατο το κύπελλο και από την επόμενη μέρα το μυαλό μας ήταν αποκλειστικά και μόνο στην Καλαμαριά για να πάρουμε την νίκη και να παραμείνουμε στην Super League. Νοιώσαμε περίεργα συναισθήματα, αλλά με την κατάκτηση του κυπέλλου πήραμε και ψυχολογία για την Καλαμαριά, αλλά σίγουρα η ομάδα δεν ήταν τόσο χάλια ούτως ώστε να παλεύει για την παραμονή».

Σε ερώτηση για το γεγονός της κατάκτησης που έφερε την ομάδα την επόμενη σεζόν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και τις επιτυχίες εκεί είπε:

«Θέλαμε να πάρουμε αυτό το κύπελλο, ήμασταν τυχεροί και στην Καλαμαριά η χρονιά έκλεισε με ιδανικό τρόπο. Δεν θα ξεχάσω την επόμενη σεζόν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ που αποκλείσαμε μια άλλη μεγάλη ομάδα την Μπλάκμπερν και όταν τελείωσε το παιχνίδι όλο το γήπεδο μας χειροκροτούσε. Ο κόσμος έξω αποθέωνε ζητούσε αυτόγραφα, μια ωραία ατμόσφαιρα. Κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ».

Σε ερώτηση για το αν διατηρεί σχέσεις με τους πρώην συμπαίκτες του στην ΑΕΛ δήλωσε:

«Ναι βέβαια με πολλά παιδιά, με τον Διγκόζη τον Κατσιαρό. Γενικά στα τέσσερα χρόνια που ήμουν στην ΑΕΛ είχα πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά, όπως έκανα και σε όλες τις ομάδες. Κρατάω πάντα τις όμορφες στιγμές».

Σε ερώτηση σχετικά με τον Καμπανιακό και την εκεί παρουσία του ανέφερε:

«Ναι είμαι στο Καμπανιακό στις ακαδημίες της ομάδας για τους τερματοφύλακες, έχουμε μια σχολή με πολλά παιδιά και θα πρέπει να μεταδώσουμε το στοιχείο αυτό στα νέα παιδιά. Προσπαθώ μέσα από την εμπειρία να μεταφέρω στα νέα παιδιά και μακάρι να παίξουν κάποτε σε υψηλό επίπεδο να έχουν υπομονή και πιστεύω να αναδείξουμε αρκετούς καλούς τερματοφύλακες».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ταλέντα στην Ελλάδα τόνισε:

«Παλιά ήταν διαφορετικά υπήρχε όρεξη για μπάλα. Τώρα με τα internet τα computer κλπ τα παιδιά έχουν εκεί το μυαλό τους, δεν γίνεται σωστή δουλειά και πολλά παιδιά απογοητεύονται και σταματάνε να δουλέουν. Δεν δουλεύουν σωστά δεν δίνουν βάρος όσο θα έπρεπε, φταίνε και εκείνα που σταματάν με το παραμικρό το ποδόσφαιρο αν απογοητευτουν. Ταλέντα υπάρχουν αλλά χρειάζεται υπομονή και πολύ δουλειά».

Τέλος δεν παρέλειψε να στείλει τις ευχές του για την ΑΕΛ:

«Εύχομαι τα καλύτερα στην ΑΕΛ γιατί είναι μια ομάδα μεγάλη με τεράστια ιστόρία και δεν γίνεται να παλεύει για την παραμονή. Είμαι ευλογημένος που έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου στην ΑΕΛ».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ