Βαθμολογία

«Καμπάνα» για θανατηφόρο τροχαίο

Ποινή φυλάκισης έντεκα μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 26χρονο Θεσσαλονικιό, κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση, η οποία εκδικάστηκε χθες, αφορούσε σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τον Απρίλιο του 2016 στη Νέα Αγχίαλο, με θύμα 83χρονο κάτοικο της περιοχής.

Στις 8 Απριλίου, ο 83χρονος άνδρας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, όταν ενώ διέσχιζε κάθετα την οδό Ελευθερίας, φορτηγό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης τον παρέσυρε.

Ο ηλικιωμένος είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλα τραύματα, εξαιτίας των οποίων υπέκυψε ένα μήνα μετά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου εισήχθη για νοσηλεία.

Η δίκη διεξήχθη παρουσία του κατηγορουμένου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν ανέκοψε την ταχύτητα του οχήματος και δεν το ακινητοποίησε, επειδή είδε ότι ο ηλικιωμένος τον είχε αντιληφθεί και είχε κοντοσταθεί.

Όπως υποστήριξε, λόγω του ότι βρισκόταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας έλεγξε την κίνηση πίσω του και ξεκίνησε την πορεία του μετά από σήμα «Stop», σίγουρος ότι ο ηλικιωμένος θα ακινητοποιούνταν και θα τον περίμενε, κάτι το οποίο, δυστυχώς, τελικά δεν συνέβη.

Ο ισχυρισμός του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εκτίμησε ότι ο 26χρονος δεν επέδειξε τη δέουσα προσοχή κατά την οδήγηση και ανέπτυξε μεγαλύτερη από το επιτρεπτό μέτρο ταχύτητα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να το ακινητοποιήσει έγκαιρα και να αποφευχθεί η παράσυρση του πεζού.

Συγκεκριμένα, ενώ ο οδηγός έβγαινε από την οδό Διαμαντοπούλου και έστριβε αριστερά στην οδό Ελευθερίας με κατεύθυνση προς Βόλο δεν είχε τεταμένη της προσοχή του ως όφειλε, με αποτέλεσμα το φορτηγό να παρασύρει τον άτυχο ηλικιωμένο, που αποπειράθηκε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα. Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

taxydromos.gr