Βαθμολογία

Περισσότεροι εισακτέοι φέτος στη ΣΜΥ

Αυξημένος θα είναι φέτος ο αριθμός των εισακτέων στη ΣΜΥ στα Τρίκαλα. Αυξομειώσεις στις θέσεις εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές περιλαμβάνει η προκήρυξη του διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών-τριών στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΣΕΙ-Ευελπίδων, Ναυτικών ∆οκίμων, Ικάρων, Αξιωματικών Σωμάτων και Αξιωματικών Νοσηλευτικής), καθώς και στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ- Στρατού Ξηράς ΣΜΥ, Πολεμικού Ναυτικού ΣΜΥΝ και Πολεμικής Αεροπορίας ΣΜΥΑ) για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) που εδρεύει στα Τρίκαλα θα εισαχθούν φέτος 165 σπουδαστές έναντι 151 την περσινή χρονιά. Όπως προκύπτει από την προκήρυξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ η σχολή μονίμων υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) θα δεχθεί τους πρώτους σπουδαστές της, καθώς από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 παύει η εισαγωγή σπουδαστών στη σχολή τεχνικών υπαξιωματικών Αεροπορίας , τη σχολή υπαξιωματικών διοικητικών και τη σχολή ιπταμένων ραδιοναυτίλων, σύμφωνα με το ν.4407/2016.

Παράλληλα και αντίθετα με ό,τι ισχύει για τους υποψήφιους των άλλων σχολών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές δεν θα έχουν δικαίωμα σε επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.Όσοι κατά τον χρόνο εισαγωγής των πρώτων σπουδαστών της ΣΜΥΑ είναι σπουδαστές των ΣΤΥΑ-ΣΥΔ και ΣΙΡ ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε αυτές.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή, 19 Μαίου , ενώ οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό έχουν προθεσμία μέχρι την Τρίτη, 25 Ιουλίου (Ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας).