Βαθμολογία

Άγιαξ για τελικό, 4-1 τη Λιόν

Ο Άγιαξ δείχνει ικανός να παίξει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 21 χρόνια, καθώς νίκησε 4-1 τη Λιόν στον πρώτο ημιτελικό του Europa League. Κορυφαίοι οι Μπερτράν Τραορέ και Χακίμ Ζιγές.

Ο πρώτος ημιτελικός του Europa League ξεκίνησε... υποτονικά, αλλά εξελίχθηκε σε ματσάρα, με τον Άγιαξ να επικρατεί 4-1 της Λιόν στο Άμστερνταμ, έτσι έκανε σπουδαίο βήμα για πρόκριση στον τελικό. Κορυφαίοι για τον Αίαντα ήταν οι Χακίμ Ζιγές και Μπερτράν Τραορέ, με τον πρώτο να έχει τρεις ασίστς και τον δεύτερο να έχει δύο γκολ και μία ασίστ.

Τα άλλα δύο γκολ τα πέτυχαν οι Κάσπερ Ντόλμπεργκ και Αμίν Γιουνές, ενώ για τους Γάλλους το γκολ της... ελπίδας το πέτυχε ο Ματιέ Βαλμπουενά, με το κενό του Αλεξάντρ Λακαζέτ να είναι τεράστιο (ήταν ανέτοιμος και μπήκε στο ματς στο 76').

Θυμίζουμε πως η Λιόν δεν έχει παίξει ποτέ σε ευρωπαϊκό τελικό, ενώ ο Άγιαξ τελευταία φορά έπαιξε πριν 21 χρόνια, στον τελικό του Champions League το 1996 (ήττα απ'την Γιουβέντους). Τότε έπαιζε ο Πάτρικ Κλάιφερτ, με τον γιο του, τον 17άχρονο Τζάστιν Κλάιφερτ, να αγωνίζεται σήμερα ως αλλαγή!

Σκόρερς: 25' και 71' Μπερτράν Τραορέ, 34' Ντόλμπεργκ, 49' Γιουνές / 66' Βαλμπουενά.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Τέτε, Ντάβινσον Σάντσες, Ντε Λιχτ, Ρίντεβαλντ, Σένε (72' Φαν ντε Μπικ), Κλάασεν, Ζιγές, Μπερτράν Τραορέ, Γιουνές (79' Κλάιφερτ), Ντόλμπεργκ (88' Νταβίντ Νέρες).

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ζαλέ (69' Ραφαέλ), Εν'Κουλού, Ντιακαμπί, Μορέλ, Τουσάρ (58' Γκεζάλ), Γκοναλόν, Τολισό, Κορνέ (76' Λακαζέτ), Βαλμπουενά, Φεκίρ.