Βαθμολογία

Σελιώνης: «Να χτιστεί η ομάδα για τις επόμενες χρονιές»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή «Ο Σκόρερ» με τον Λάζαρο Παπαδούλη «φιλοξενήθηκε» ο τιμ μάνατζερ των τμημάτων υποδομής της ΑΕΛ Ηλίας Σελιώνης.

Ο κ. Σελιώνης αναφέρθηκε στην φετινή χρονιά της ανδρικής ομάδας της ΑΕΛ και της παραμονής στην Super League αναφέροντας ότι θα πρέπει να αποφευχθούν την νέα σεζόν τα φετινά λάθη και παράλληλα να χτιστεί η ομάδα για τις επόμενες χρονιές.

Επίσης ο τιμ μάνατζερ των ομάδων υποδομής αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπήρχαν στην φετινή σεζόν για τις υποδομές με τα γηπεδικά τις μετακινήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην συνεργασία με τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Σελιώνη:

Σε ερώτηση για την ανδρική ομάδα και το να παρουσιαστεί καλύτερη του χρόνου ανέφερε:

«Αυτή η χρονιά θα πρέπει να ξεχαστεί, αλλά παράλληλα να διδαχθούμε για την επόμενη προκειμένου να μην γίνουν τα ίδια λάθη και επειδή του χρόνου θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες θα πρέπει οι στόχοι να είναι υψηλότεροι. Αν αρχίσουμε να λέμε ότι πάμε να σωθούμε είναι λάθος θα πρέπει να στοχεύεις ψηλά και έτσι είναι η μοίρα αυτής της ομάδας. Πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη, να υπάρχει ενδοοικογενειακή και ενδολαρισινή ηρεμία για να προχωρήσουμε στο χτίσιμο της νέας σεζόν.

Το ίδιο απασχολεί και όλες τις ομάδες μιας και ποιοτικά το πρωτάθλημα που τελείωσε δεν ήταν και το καλύτερο, όλα αυτά μας βάζουν και σε σκέψεις, ξέρουμε τι γίνεται τι παίζεται εκτός αγωνιστικών χώρων και προετοιμαζόμαστε να χτίσουμε μια ομάδα όπως την θέλουμε. Γενικά υπάρχει η απαίτηση η ΑΕΛ να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να μην μας ενδιαφέρουν οι άλλες ομάδες, να διδαχθούμε επαναλαμβάνω από τα λάθη και να κάνουμε ένα delete στην φετινή χρονιά. Το θετικό είναι ότι σωθήκαμε και θα πρέπει άμεσα να χτιστεί η ομάδα όχι για την επόμενη χρονιά, αλλά για τις επόμενες.

Θα πρέπει να βλέπουμε σε βάθος και να γυρίσουμε στα τμήματα υποδομής. Φέτος σαν πρώτη χρονιά δεν ήμασταν έτοιμοι έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα, προσωπικά θα παραδώσω έκθεση με ότι έγινε, τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει. Θα παρθούν κατάλληλες αποφάσεις γιατί πρέπει να κινούμαστε στα νέα δεδομένα και όλα τα τμήματα υποδομής να συμπορεύονται με τις μεγάλες ομάδες».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν πάντα θα πρέπει μια ομάδα να κοιτάει την ραχοκοκαλιά της που είναι ο άξονας είπε:

«Πρέπει πάντα να έχεις ένα κορμό και να χτίσεις τα θεμέλια. Δεν μπορείς να κτίσεις ένα σπίτι με αυθαίρετα και παραβάσεις γιατί τότε θα πέσει πρόστιμο από την πολεοδομία ή θα κατεδαφίσουν το αυθαίρετο. Έτσι και εμείς θα πρέπει να σχεδιάσουμε τι θέλουμε τι στόχους έχουμε για τις υποδομές και να βγουν παίκτες. Πρέπει να υπάρχει μεγάλη συνεργασία με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις ομάδες του νομού γιατί μόνο έτσι θα συμπορευτείς για να μεγαλουργήσεις. Υπάρχουν τα εχέγγυα στο νομό και το κατάλληλο υλικό, αλλά υστερούμε σαν τμήματα υποδομής στους αγωνιστικούς χώρους».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν μέτρα σχετικά με τις ομάδες υποδομής και της ανδρικής ομάδας δήλωσε:

«Λάθη γίνονται κάθε χρόνο, ταλέντα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν όμως θα πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά με πρόγραμμα, σε σωστά προπονητικά κέντρα και με σωστές συνθήκες. Η χρονιά που πέρασε δεν είχαμε σωστές συνθήκες, ενώ στα παιχνίδια ξεκινούσαμε πρωινά, γυρίζαμε αυθημερόν στην Λάρισα και όλο αυτό ήταν μια ταλαιπωρία. Για πρώτη χρονιά εντοπίσαμε τα λάθη, σιγά σιγά να μπουν οι βάσεις, η ομάδα να δουλευτεί από μικρούς, μέχρι μεγάλους δηλαδή να υπάρχουν ίδια πλάνα ίδια σχέδια δηλαδή η κ-15 να προπονείται πάνω στα ίδια που προπονείται και η μεγάλη ομάδα με βάση το πρόγραμμα της.

Είτε να υπάρχει ένα ενιαίο πρόγραμμα, δεν γίνεται πχ να παίζω εγώ στην κ-17 και να μην ακολουθώ το πρόγραμμα της μεγάλης ομάδας. Ή καλείται ένας παίκτης από την κ-20 θα πρέπει να έχει εκπαιδευτεί πάνω στα ίδια στοιχεία. Όταν ξεκινάς από τα μικρά προπονητικά θα πρέπει να έχεις σωστές βάσεις να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να ακολουθήσεις ένα σύστημα ή μια τακτική της μεγάλης ομάδας. Τα παιδιά θα πρέπει να ανεβαίνουν σκαλί - σκαλί τα επίπεδα. Ο κ. Πάους που είναι της ολλανδικής σχολής ενδιαφέρεται για τις μικρές ομάδες και θα πρέπει να οργανωθούμε για ότι το καλύτερο».

Σε ερώτηση για τις τέσσερις ομάδες που είχε η ΠΑΕ ΑΕΛ και το οικονομικό μπάτζετ ανέφερε:

«Δεν είναι τόσο απλό, είναι τεράστια τα έξοδα, αλλά από τα 10 πράγματα που πρέπει να γίνουν, αν δεν μπορούν να γίνουν και τα 10, ας γίνουν τα 4-5 ούτως ώστε σιγά σιγά να γίνουν τα βήματα προς το καλύτερο. Πχ να αναφέρω ότι το Σάββατο η κ-20 παίζει στα Χανιά, για να πάμε εκεί πρέπει να περάσουμε ολόκληρη οδύσσεια κάποια πράγματα είναι δύσκολα ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τρία μέτωπα. Πχ αλλού έπαιζε η κ-20, αλλού θα έπαιζε η κ-17 διάσπαρτα δηλαδή και σίγουρα για να είσαι παρών σε όλα και να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στα έξοδα. Βέβαια θα μπορούσαμε να κάνουμε ότι η Κέρκυρα να μην κατεβάσουμε ομάδα κ-15, αλλά δεν το κάναμε».

Τέλος σε ερώτηση για τις σχέσεις με τα ερασιτεχνικά σωματεία είπε:

«Είχαμε μιλήσει για φέτος, είχαμε το οκ. Φέτος ξεκίνησα είδα πολλά παιχνίδια, αλλά ο ρόλος μου ήταν να συνοδεύω την ομάδα. Πρέπει να φέρουμε τα παιδιά κοντά να γίνουν πρώτα ΑΕΛ, θέλουμε ότι καλύτερο υπάρχει στην περιοχή και να μην παίρνουν εύκολα τα μυαλά τους αέρα στις ...σειρήνες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό γιατί αν πας να παίξεις εκεί υπάρχει περίπτωση να μην συμβεί αυτό και να προσγειωθείς ανώμαλα και μετά να ξαναγυρίζουν να παίξουν στην ΑΕΛ. Σίγουρα υπάρχει το δέλεαρ για αυτά τα παιδιά, αλλά αν προσπαθήσεις να ανέβεις τρία-τρία τα σκαλοπάτια θα σκοντάψεις».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ