Βαθμολογία

Σε εξέλιξη οι πορείες του ΠΑΜΕ και των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Με συνθήματα κατά των νέων μέτρων πραγματοποιείται αυτή την ώρα η πρωτομαγιάτικη πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και αναμένεται να φτάσει έως την Αμερικανική Πρεσβεία.

Ηδη οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι στην καρδιά της Αθήνας έχουν κλείσει, ενώ είναι έντονη η αστυνομική παρουσία, καθώς η πορεία του ΠΑΜΕ περνάει έξω από το Hilton (το ξενοδοχείο είναι περικυκλωμένο από τρεις κλούβες), την ώρα που η κυβέρνηση και οι δανειστές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το 4ο Μνημόνιο. Η συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ είναι πάρα πολύ μεγάλη, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί το παραμικρό.

Λίγο πριν τις 12:00 ξεκίνησε και η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την πορεία της προς τη Βουλή από την πλατεία Κλαυθμώνος. Ωστόσο ο κόσμος ξεκίνησε να σπαεί στις 12:50.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλά από τα συνθήματα είναι, όπως μεταφέρει το 902.gr, γραμμένα στα τουρκικά αλλά και τα αραβικά, καθώς οι Έλληνες εργάτες θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι πρόκειται για ένα κοινό αγώνα όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και αντιπροσωπεία της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών - λαϊκών αγώνων ανασύνταξης του κινήματος, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως να ανοίξουμε το δρόμο της κοινωνικοποίησης, της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο. Έτσι ώστε να υπάρξει ευημερία του λαού μας πραγματικά, ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία. Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από δω και σήμερα, από δω και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά.

πηγή: iefimerida.gr