Βαθμολογία

Χρονιά χωρίς «2»

Με το παιχνίδι στην Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε την Κυριακή (30/4) το πρωτάθλημα της Super League για την ομάδα της ΑΕΛ.

Οι "βυσσινί" γνώρισαν την ήττα με 2-0 στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και με 28 βαθμούς κατέλαβαν την 14η θέση στην κατάταξη ισόβαθμοι με τον Αστέρα Τρίπολης επιτυγχάνοντας την παραμονή στην κατηγορία.

Μια παραμονή που ήρθε με ένα διόλου κολακευτικό επίτευγμα για την ΑΕΛ, η οποία ολοκλήρωσε και τα 15 παιχνίδια της μακριά από την Λάρισα χωρίς νίκη και με μόλις πέντε βαθμούς συγκομιδή από ισάριθμες ισοπαλίες.

Αυτή η επίδοση συνιστά την χειρότερη για ομάδα μακριά από την έδρα της μαζί με την Βέροια, ενώ η νίκη του Λεβαδειακού στην Νέα Σμύρνη, άφησε την ΑΕΛ την μοναδική ομάδα χωρίς νίκη εκτός έδρας.

Η ΑΕΛ είχε ολοκληρώσει χωρίς νίκη εκτός έδρας και την σεζόν 2010-2011 τερματίζοντας στην 15η θέση που την έφερε και στην Football League, ενώ αμέσως προηγούμενη σεζόν ήταν το 2005-2006 όμως παρά το 0 μακριά από την Λάρισα πέτυχε την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Ιντερτότο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ