Βαθμολογία

Αυλαία με ήττα στην Λεωφόρο

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε σήμερα (30/4) η ομάδα της ΑΕΛ από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Οι «βυσσινί» έκλεισαν την χρονιά με ήττα από την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, μια ήττα δίκαιη για την ΑΕΛ η οποία είχε κάποιες απειλητικές φάσεις με τους Ναζλίδη, Αγκάνοβιτς και Γκόλια, αλλά όταν σε τέτοιες ευκαιρίες και με αντίπαλο του μεγέθους των «πράσινων» δεν σκοράρεις τότε μοιραία θα ηττηθείς.

Έτσι ήρθε η ήττα για το συγκρότημα του Αντρέ Πάους που ολοκλήρωσε την χρονιά στην 14η θέση με 28 βαθμούς και χωρίς κανένα «2» κάτι που είχε συμβεί και στην τελευταία της παρουσία στην μεγάλη κατηγορία με την διαφορά ότι τότε υποβιβάστηκε στην Football League.

Ο Παναθηναϊκός, που ξεκίνησε δυνατά με ευκαιρίες και ένα δοκάρι, έφτασε στην νίκη με τέρματα των Λέτο, Μπεργκ και με 57 βαθμούς καταλαμβάνει την τρίτη θέση ενόψει των play-off, ενώ με την νίκη διασκέδασε κάπως τις εντυπώσεις της ήττας αποκλεισμού από τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο.

Λίγος κόσμος στις κερκίδες του «Απόστολος Νικολαΐδης» με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να μην πολυασχολούνται στα πρώτα λεπτά με το αγωνιστικό και να φωνάζουν συνθήματα ενάντια της διοίκησης, ενώ οι οργανωμένοι της Θύρας 13 σήκωσαν και πανό.

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησε την ΑΕΛ, είχε δοκάρι, ωστόσο η ομάδα του Αντρέ Πάους ισορρόπησε την αναμέτρηση και άρχισε να απειλεί.

Αρχικά μόλις στο 1’ από σέντρα του Χουχούμη η μπάλα έφτασε στον Λέτο που δεν μπόρεσε να κοντρολάρει ιδανικά και τον Γκόλια να διώχνει σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ δυο λεπτά αργότερα σε παράλληλο γύρισμα του Μέστο ο Μπεργκ δεν μπόρεσε από κοντά να απειλήσει.

Στο 9’ οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Μπεργκ προς τον Χατζηγιοβάνννη αυτός έπεσε στην περιοχή της ΑΕΛ ωστόσο ορθώς ο διαιτητής Πουλημάς έδειξε «παίζετε». Δυο λεπτά αργότερα δυνατό σουτ του Μπεργκ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, μια φάση που ξεκίνησε από ωραία κάθετη του Βιγιαφάνιες.

Η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 25’ με το ωραίο σουτ του Ναζλίδη να διώχνει σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος και ενώ στην αμέσως επόμενη φάση παραλίγο να έχουμε το αυτογκόλ της χρονιάς όταν ο Φάρκας επιχείρησε γύρισμα στον Θεοδωρόπουλο αλλά το γύρισμα ήταν δυνατό και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Αντρέ Πάους συνέχισαν να απειλούν και στο 30’ απείλησαν με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Αγκάνοβιτς που έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου και δυο λεπτά αργότερα από το δυνατό πλάγιο του Κόντορ ο Γκόλιας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Το «τριφύλλι» που γλίτωσε σε αυτές τις περιπτώσεις το 0-1 έφτασε στο 1-0 στο 39’ με βολίδα του Λέτο ύστερα από ωραία κάθετη του Μάρκους Μπεργκ, με το 1-0 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ευτύχησε στο 48΄ να κάνει το 2-0 όταν ο Μαρινάκης από τα δεξιά έκανε την σέντρα με τον Ναβάρο να διώχνει πάνω στον Μπεργκ, στα γόνατα του Σουηδού φορ και έτσι το «τριφύλλι» έφτασε στο δεύτερο τέρμα του και ο Μπεργκ στα 22 φετινά του.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τις δυο ομάδες να μην απειλούν με αξιόλογες καταστάσεις και τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται για μια φάση πέναλτι στο 74’ σε μονομαχία του Μπεργκ με τον Φάρκας και τον Κερκυραίο ρέφερι να δείχνει και εδώ «παίζετε». Η ΑΕΛ απείλησε στο 80’ με το 2-1 που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι αλλά το σουτ του Ναζλίδη κόντραρε στο σώμα του Ευαγγέλου και κατέληξε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου η ΑΕΛ κέρδισε νέο κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο 85’ για το τρίτο γκολ με τον Μέστο να γυρίζει την μπάλα προς την περιοχή, όμως οι της ΑΕΛ απομάκρυναν την μπάλα σε κόρνερ πριν ο Λέτο γίνει απειλητικός και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία της αναμέτρησης με την ΑΕΛ να ηττάται 2-0 στην Λεωφόρο με τα τέρματα των Λέτο, Μπεργκ.

Διαιτησία: Πουλημάς (Κωσταράς, Μπουξμπάουμ)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος Ο., Χουχούμης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Μέστο, Κουρμπέλης (72’ Στάικος), Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάνης (79’ Πίσπας), Λέτο, Μπεργκ, Βιγιαφάνιες (63’ Μόλινς).

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Κόντορ, Φατιόν, Γκόλιας, Φάρκας, Ναβάρο (86’ Κουτσιανικούλης), Αναστασόπουλος, Βαρέλα (57’ Μασούρας), Ντέλετιτς (79’ Καπός), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ