Βαθμολογία

Συμφωνία μέχρι την Κυριακή θέλει η κυβέρνηση

"Θέλουμε να τελειώσουμε την Κυριακή" ανέφερε κυβερνητική μετά το τέλος της σημερινής δίωρης συνάντησης του επιτελείου υπό τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο και των επικεφαλής των θεσμών. Η συνάντηση έγινε παρουσία της κας Αχτσιόγλου, του κ. Χουλιαράκη και του κ. Λιάκου από ελληνικής πλευράς.

"Δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ζητήματα", είπε η ίδια πηγή. "Λύσαμε τα ανοικτά 7-8 μεγάλα ζητήματα και έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα" ανέφερε. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ανοικτά θέματα στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, των χρηματοοικονομικών θεμάτων και των εργασιακών.
Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος έκανε σαφές ότι το ΔΝΤ επιμένει σε πολλά θέματα που "δεν μας αρέσουν", αλλά εκτίμησε "δεν νομίζω ότι το ΔΝΤ έχει έρθει με σκοπό να κωλυσιεργήσει η συμφωνία". "Δεν νομίζω ότι αυτά τα θέματα μπορεί να μην κλείσουν την συμφωνία" ανέφερε.
Η ίδια πηγή επισήμανε ότι συζητήθηκαν κυρίως οργανωτικά θέματα.

Νέος γύρος συζητήσεων

Από αύριο το μεσημέρι προγραμματίζεται να γίνει έναρξη συζητήσεων επί των κειμένων των μνημονίων. Η ίδια πηγή είπε ότι και οι δυο πλευρές έχουν δώσε οδηγίες για εκκαθάριση του πεδίου των διαπραγματεύσεων από εκκρεμότητες ώστε να μένουν μόνο τα βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής των θεσμών και για τους υπουργούς. Στην συνέχεια θα λάβουν χώρα θεματικές συζητήσεις στα 4 κείμενα των μνημονίων.