Βαθμολογία

Ανακοίνωση ΠΣΑΤ για την συνέντευξη της ΠΑΕ ΑΕΛ

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (27/4) ο ΠΣΑΤ σχετικά με την συνέντευξη που έχει προαναγγείλει η ΠΑΕ ΑΕΛ και στην οποία κάνει λόγο για παρουσία φιλάθλων σε αυτή κάτι που δεν επιτρέπεται.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ζητά από την λαρισινή ΠΑΕ να αποσύρει την εν λόγω συνέντευξη και αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, ο ΠΣΑΤ πολύ απλά ζητά να μην παρευρεθεί κανένα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Σχετικά με το από 25 Απριλίου 2017 Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Λάρισα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Αλέξης Κούγιας θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου «ανοιχτή για τους οπαδούς της ΑΕΛ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Στις Συνεντεύξεις Τύπου, παρίστανται και μετέχουν των διαδικασιών τους, αποκλειστικά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οι συνεντευξιαζόμενοι και φυσικά σε καμία περίπτωση τρίτα και ξένα προς το εκδήλωση άτομα.

Όρος και κανόνας απαράβατος, σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, με σεβασμό στην ελεύθερη ενημέρωση.

Η αναφορά στο ίδιο Δελτίο Τύπου, ότι «οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παραστούν και να υποβάλλουν ερωτήσεις, θα πρέπει εγγράφως να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους το αργότερο έως την Παρασκευή 28/4», είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Με βάση τα παραπάνω, ο ΠΣΑΤ, καλεί και επίσημα την ΠΑΕ Λάρισα να αποσύρει και να ανασκευάσει το σχετικό Δελτίο Τύπου της, ως επιεικώς απαράδεκτο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση είναι υποχρεωμένος να ζητήσει από τους συναδέλφους και τα Μέσα Ενημέρωσης να μην παραστούν στην κατ’ ευφημισμό Συνέντευξη Τύπου, που παραβιάζει κατάφωρα της αρχές της ελευθεροτυπίας.