Βαθμολογία

Παραφέστας: «Είναι ωραία νύφη η ΑΕΛ, πρέπει να την προσέχουμε»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη φιλοξενήθηκε ο τεχνικός του Αχιλλέα Φαρσάλων Τάκης Παραφέστας, ο οποίος έκανε λόγο για την ΑΕΛ και την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για την ΑΕΛ και την παραμονή της στην κατηγορία, σχολίασε:

«Εκφράζω συγχαρητήρια στους παίκτες που κατόρθωσαν μέσα από μια χρονιά δύσκολη να μείνει η ομάδα. Για αρχή είναι επιτυχία. Συγχαρητήρια στους προπονητές, τη διοίκηση και τον κόσμο που όταν θέλει συμπαραστέκεται. Αυτό που λέγεται ότι είναι ο 12ος παίκτης είναι αλήθεια. Θέλει ο κόσμος να δει προσπάθεια αντάξια με την ιστορία της ομάδας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Χωρίς προσπάθεια και κόπο δεν μπορείς να έχει επιτυχίες.»

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, δήλωσε:

«Για να χτίσεις μια ομάδα πρέπει να ξεκινήσεις σιγά σιγά με στρατηγική. Δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά. Αν δεν τρέξεις, δεν ματώσεις, δεν υπάρχει ομοιογένεια δεν γίνεται. Να είναι οι παίκτες τακτοποιημένοι και να μην έχουν προβλήματα. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε μια νοικοκυρεμένη ομάδα που έχει τη δική της ιστορία. Δεν πρέπει να υπάρχουν διαμάχες. Υπάρχουν πράγματα τελευταία που προσωπικά δεν με εκφράζουν.Υπάρχει ένα μίσος λες και η ΑΕΛ είναι του ενός ή του άλλου. Σήμερα περνάει ο Χ πρόεδρος και ο Ψ προπονητής. Έχουμε χορτάσει στο να φτάνουμε στο κατώτατο σημείο και να υπάρχουν πράγματα που δεν αρμόζουν στην ομάδα.Όλοι πρέπει να κατεβάσουν τους τόνους. Υπάρχει μια κόντρα στους φιλάθλους. Όποιος δε συμφωνεί με ένα προπονητή πρέπει οι φίλαθλοι να πλακώνονται στο ξύλο. Αυτά είναι πράγματα απαράδεκτα. Δια του λόγου μπορείς να πείσεις κάποιον . Δεν χρειάζεται βία.Ο καθένας ας μην βάζει τον εαυτό του από πάνω. Μπορεί να αισθάνεται μια πικρία για ένα συμβάν που έχει γίνει, από εκεί και πέρα η ομάδα συνεχίζει και ο καθένας κάτι έχει δώσει και κάτι έχει πάρει. Αυτό δεν μας ταιριάζει και σαν κοινωνία της Λάρισας. Αυτό επηρεάζει πολύ τον κόσμο. Το βλέπω. Νομίζω πως το τελευταίο παιχνίδι ήταν μια αρχή. Ο κόσμος θέλει να δει προσπάθεια. Εγώ θελώ την ομάδα να είναι ψηλά. Το ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή.»

Για τον σχεδιασμό της ομάδας, τόνισε:

«Η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία πρέπει να κάνουν τον σχεδιαμό.Για μένα χρειάζεται μικρός αριθμός παικτών. Μου άρεσε που εβλεπα τα παιδιά να βγαίνουν σαν παρέα. Πρέπει σιγά σιγά να γίνουν οικογένεια, να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Πρέπει η ομάδα να βρει την ηρεμία της και να σταματήσουν οι κόντρες.»

Για τον Αχιλλέα Φαρσάλων αλλά και το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΛ, είπε:

«Εμείς είμαστε κοντά στην κορυφή. Είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Εμείς επιδιώκουμε να πετύχουμε τη διαφορά. Ο αγώνας και εδώ είναι διαρκής. Όλα τα παιδιά που παίζουν είναι αξιόλογα και συγχαίρω όλους του ερασιτέχνες. Άλλο το ερασιτεχνικό και άλλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως σε εμάς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί εδώ πρέπει να κάνεις θυσίες. Ότι κατακτούμε εμείς είναι με θυσίες και με κόπο.»

«Είναι ωραία νύφη η ΑΕΛ και πρέπει να την προσέχουμε γιατί έχει πολλούς γαμπρούς. Αν δεν δώσεις ψυχή, δεν μπορείς να πάρεις από αυτήν την ομάδα.» τόνισε στο τέλος της ομιλίας του.