Βαθμολογία

Σφαιρόπουλος: «Ο Ολυμπιακός έχασε λόγω της επίθεσης»

Τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας και ορισμένες κακές επιλογές στο επιθετικό σκέλος ισοδυναμούσαν με ήττα για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Εφές (64-60). Κάτι τέτοιο έδωσε στους Τούρκους προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των play-offs μετά την αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26/04) στο «Αμπντί Ιπεχτσί». Η συγκεκριμένη άποψη ανήκει στον Γιάννη Σφαιρόπουλο που έμεινε ικανοποιημένος μόνο από την άμυνα των Πρωταθλητών Ελλάδας, όπως ανέφερε μετά τη λήξη του αγώνα. Αναλυτικά:

«Πρώτα από όλα να συγχαρώ την Εφές για τη νίκη της. Πιστεύω ότι χάσαμε λόγω της επίθεσής μας απόψε. Δεν είχαμε καλές αποφάσεις στην επίθεση, δεν διαβάσαμε καλά τι μας έδινε η άμυνα και για 30 λεπτά δεν είχαμε νεύρο και δεν γυρίσαμε καλά την μπάλα. Όταν κρατάς τους αντιπάλους στους 64 πόντους, εκτός έδρας, εάν είσαι λίγο καλύτερος επιθετικά, νικάς. Δυστυχώς δεν είχαμε καλή επίθεση, κάναμε 18 λάθη, αυτά είναι πάρα πολλά για ματς εκτός έδρας και πολλά από αυτά ήταν χωρίς πίεση.

Και αυτά τα λάθη ήρθαν λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Στο τέλος προσπαθήσαμε να γυρίσουμε στο ματς, αλλά ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ, ένα εύκολο καλάθι για την Εφές και ένας χαμένος αιφνιδιασμός από μεριάς μας, δεν μας επέτρεψε να κλέψουμε τη νίκη. Η Εφές προηγείται με 2-1, είναι μια νίκη μακριά από το Final Four και τώρα θα παλέψουμε για τις πιθανότητες μας για το 2-2».