Βαθμολογία

Κατσουράνης: «Να στηρίζεται η Παναχαϊκή σε Έλληνες...»

Την άνοδο στη Β' Εθνική πανηγυρίζει εδώ και λίγες ημέρες η Παναχαϊκή και ο στόχος βέβαια είναι να επιστρέψει ο ιστορικός σύλλογος και στη Σούπερ Λίγκα. Από την πλευρά του, ο Κώστας Κατσουράνης, που ηγήθηκε της προσπάθειας αναγέννησης των «κοκκινόμαυρων» στη φετινή σεζόν, τόνισε σε δηλώσεις του την Τετάρτη (26/4) ότι κύριο μέλημα αποτελεί να στηριχθούν οι Αχαιοί σε Έλληνες παίκτες που θα γνωρίζουν τη δυναμική της Παναχαϊκής.

«Για τον Φωτάκη τα λόγια είναι περιττά. Ήταν ο κύριος άξονας της ομάδας. Ο Χαλκιάς δεν ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο. Μόνο η παρουσία του στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις ήταν αρκετή. Ο Χαλκιάς, o Φωτάκης και ο Σιαλμάς ήταν δάσκαλοι για τους νέους, όπως και ο Μακροδημήτρης. Είναι ποδοσφαιριστές με εμπειρία και παραστάσεις.

Πρέπει να κάνεις ένα μίγμα με έμπειρους και νέους παίκτες. Όλα στηρίζονται στη φιλοσοφία και στη νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα. Δεν θέλουμε ποδοσφαιριστές που θα λένε απλά ότι ανήκουν στην Παναχαϊκή. Θέλουμε ποδοσφαιριστές που θα ματώνουν στην προπόνηση για να μπουν στη 18άδα.

Στο ρόστερ της Παναχαϊκής έχουμε 13 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Να στηρίζεται η ομάδα σε Έλληνες. Θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Ο στόχος είναι να βγάλουμε νέα παιδιά που θα μπουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και μεθαύριο θα κάνουν το παραπάνω βήμα», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής των Αχαιών στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για την προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας: «Σιγά σιγά και με σταθερά βήματα προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα υγιή και ανταγωνιστική. Αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε από 14 επιχειρηματίες, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια. Ελπίζουμε η Παναχαϊκή να φτάσει εκεί που θέλουμε όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν ξεκινήσαμε πέρσι δεν υπήρχε κάποιος κορμός. Όλη η ομάδα δημιουργήθηκε από την αρχή. Πίστεψαν τα παιδιά ότι κάτι καλό πάει να γίνει και όντως γίνεται. Όμως δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα και να βιαστούμε. Το ποδόσφαιρο θέλει υπομονή».

Για την άνοδο στη Β' Εθνική: «Ο όμιλος ήταν δύσκολος. Θεωρώ πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από τα ρόστερ των άλλων ομάδων. Η διαφορά ήταν ο τρόπος που λειτουργήσαμε και η νοοτροπία μας. Προσπαθήσαμε να είμαστε μια επαγγελματική ομάδα. Να έχουμε καλό αγωνιστικό χώρο για προπόνηση, να παρέχουμε στους ποδοσφαιριστές τα πάντα, να πάμε στη Μυτιλήνη με αεροπλάνο και όχι με καράβι, να έχουμε ξενοδοχείο για την ομάδα. Αυτά που πολλοί δε δίνουν σημασία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως αυτά τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά».

Για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο: «Του αξίζουν συγχαρητήρια γιατι και γι' αυτόν ήταν ένα ρίσκο. Τον εμπιστευτήκαμε και του δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και χρειάζεται ένας προπονητής».

Για τη συσπείρωση που υπάρχει πλέον στην Πάτρα γύρω από την Παναχαϊκή: «Έχουμε 2.500 εισιτήρια μέσο όρο φέτος που είναι ικανοποιητικός αριθμός για ομάδα που αγωνίζεται στη Γ' Εθνική. Μιλάμε για μία ομάδα που τα τελευταία 20 χρόνια είναι τελείως απαξιωμένη. Θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό.

Να βάλουμε βάσεις και όταν ανέβουμε στη Σούπερ Λιγκ να μην ξαναπέσει η ομάδα στις χαμηλότερες κατηγορίες. Αυτός είναι ο στόχος, αλλά αν βιαστούμε θα αποτύχουμε. Πρέπει να βάλουμε βάσεις και να δουλέψουμε με την ακαδημία. Το μεγάλο όραμα είναι να φτιάξουμε και να σύγχρονο προπονητικό κέντρο».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα προβλήματά του: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή και δυστυχώς στο ποδόσφαιρο σπάνια λειτουργούμε βάσει σχεδίου. Γενικά οι ομάδες φοβούνται να σχεδιάσουν και να πουν την αλήθεια στον κόσμο και αυτό πάει πίσω το ποδόσφαιρό μας. Χρειάζονται υποδομές, οργάνωση, καλύτεροι αγωνιστικοί χώροι. Πρέπει να στηριχτούμε σε Έλληνες ποδοσφαιριστές και να μην είναι η βασική επιλογή μας οι μέτριοι ξένοι».

Για τη γενιά του 2004 και το ρόλο που πρέπει να έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πρέπει να μας δώσουν έδαφος. Να μας εμπιστευτούν, γιατί έχουμε ζήσει πολλά και ξέρουμε τις λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι παράγοντες οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να βελτιωθεί η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου».