Βαθμολογία

Ζιάκας: «Υπάρχουν παιδιά για τη μεγάλη ομάδα...»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Λάζαρου Παπαδούλη «φιλοξενήθηκε» ο προπονητής Κ20 της ΑΕΛ Μίλτος Ζιάκας, ο οποίος μίλησε για τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για το αν υπάρχουν ακόμα ταλέντα είπε:

«Ταλέντα δεν έπαψαν να υπάρχουν ποτέ. Όποιος πει το αντίθετο είναι εκτός ποδοσφαίρου. Όμως τα ταλέντα θέλουν ξεχωριστή διαχείριση για να μπορέσουμε να έχουμε παραγωγή παικτών. Την ευθύνη έχουν οι άνθρωποι που θα δομήσουν αυτές τις ομάδες αλλά και το περιβάλλον των παιδιών.»

Για το αν μπορούν κάποια παιδιά από την Κ20 να οδηγηθούν και στην μεγάλη ομάδα, τόνισε:

«Υπάρχουν αξιόλογα παιδιά. Τώρα που την Κυριακή τελειώνει το πρωτάθλημα θα συζητήσουμε για κάποια από αυτά τα παιδιά γιατί έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και στην πρώτη ομάδα. Εμείς κοιτάμε στα μάτια όλες τις ομάδες, με ένα παιχνίδι σε όλο το γήπεδο. Με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ κοιτάξαμε να παίξουμε σε όλο το γήπεδο. Είχαμε σε κάποια θετικά αποτελέσματα, αλλά και σε αυτά που δεν κερδίσαμε, υπήρξαν ματς που ήμασταν καλύτεροι. Αυτές οι ομάδες θα πρέπει να δομούνται με μικρούς σε ηλικία παίκτες για να μπορούν να παίξουν στην ΑΕΛ νεαροί παίκτες. Εγώ μιλάω για όλα τα αγωνιστικά τμήματα της ΑΕΛ. Με όλους τους προπονητές αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ΑΕΛ, είμαστε σε αρμονία και υπάρχει θέληση. Την καινούρια χρονιά πιστεύω να υπάρχει μέριμνα για καλύτερους αγωνιστικούς χώρους. Η ετοιμότητα έρχεται μόνο με πίεση και δουλειά. Αυτό δεν αρέσει σε πολλούς, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος.»

Για το αν είναι αποκλειστικά ευθύνη ενός προπονητή η πορεία μιας ομάδας, είπε:

«Την ευθύνη την έχει ο προπονητής σε μια ομάδα. Οι προτάσεις γίνονται από τον προπονητή αλλα πρέπει να υπάρχει και η διοικητική βούληση , αν αυτές υλοποιηθούν και ο προπονητής δεν αποδώσει τα αναμενόμενα τότε η ευθύνη είναι δική του.»

Για τη δική του προσωπική πορεία στην ΑΕΛ, σχολίασε:

«Έχω καλή συνεργασία και αυτό που προσπαθήσαμε να περάσουμε ,με τους άλλους προπονητές είναι να υπάρχει πειθαρχία. Το έχουμε περάσει και στις τρεις ομάδες για να μπουν τα παιδιά σε ένα επίπεδο επαγγελματικό. Να δημιουργήσουμε δυνατούς χαρακτήρες και έτοιμους για να μπορούν να παίξουν και σε ένα γεμάτο γήπεδο. Εμείς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε δημόσιες σχέσεις.»

Γιατι το αν είναι θετικός σε περιπτώσεις δανεισμού παικτών, είπε:

«Δεν απορρίπτεις παίκτη 20-21 με τίποτα. Αν κάποια παιδιά δεν μπορούν να συνεχίσουν και υπάρχει η δυνατότητα πρέπει να τα δώσεις δανεικούς κάπου και μετά πάλι μπορεί να ξαναεπιστρέψουν.»

Για την περιόδο μέχρι την οποία θα αγωνίζεται η Κ20, τόνισε:

«Με την Κ20 παίζουμε μέχρι τις 20 Μαϊου γιατί έχουμε παιχνίδια με Βέροια, Πλατανιά και Τρίπολη που δεν παίξαμε. Έχουμε τρεις αγωνιστικές ακόμα και θα πάμε ανά βδομάδα.»

Για τη βοήθεια του κόσμου στο πλευρό της Κ20, είπε:

«Όταν μπορούσε ο κόσμος ήρθε. Είχαμε ένα πρόβλημα με το Αλκαζάρ και παίξαμε κάποια παιχνίδια στα Δένδρα, αλλά και εκτός όπως στα Φάρσαλα. Την έχει δει την ομάδα ο κόσμος και υπάρχει θετική αύρα.»