Βαθμολογία

Nτε Λα Μπέγια: «Δεν μας έχουν χαρίσει τίποτα»

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια παραχώρησε... πανηγυρική συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντε Λα Μπέγια στην καταλανική εφημερίδα:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Η αλήθεια είναι ότι φέτος δυσκολευτήκαμε σε σχέση με προηγούμενες σεζόν. Ήταν ο βασικός στόχος μας και τον κατακτήσαμε. Είχαμε πίεση, αλλά τελικά πήραμε επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν φτιάξει ανταγωνιστικές ομάδες και μπορούν πια να διεκδικήσουν τον τίτλο, κάθε χρόνο μας πλησιάζουν όλο και περισσότερο. Ωστόσο ο πρόεδρός μας στηρίζει την ομάδα με μεταγραφές για να είμαστε δυνατοί και την επόμενη σεζόν».

Για τα συνεχόμενα πρωταθλήματα: «Η ομάδα έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια και μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι κάτι εύκολο, αλλά κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Έπρεπε να παλέψουμε και να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Προφανώς στην έδρα μας είναι πιο εύκολο, αλλά εκτός έδρας αντιμετωπίσαμε δυσκολίες κυρίως σε γήπεδα με ιδιαίτερο αγωνιστικό χώρο ή όταν είχαμε απέναντί μας μια ομάδα που μας περίμενε με μεγάλη θέληση για να μας νικήσει».

Για τις δυσκολίες της φετινής σεζόν: «Υπήρξαν περίοδοι που παίξαμε καλά, αλλά δεν ήταν εύκολη σεζόν. Μας επηρέασαν και οι αλλαγές προπονητών. Τώρα πια είμαστε συγκεντρωμένοι στη μπάλα. Είμαστε, εξάλλου, η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δεν υπάρχει περιθώριο να χαλαρώσουμε».

Για τα δύο γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Στη διάρκεια της σεζόν είχα κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν είχα σκοράρει. Ίσως περίμενα το καθοριστικό παιχνίδι για να το κάνω».

Για το συμβόλαιό του: «Αν όλα πάνε καλά, θα συνεχίσω και την επόμενη σεζόν. Υπάρχουν πολλά θετικά σε αυτή την εμπειρία. Ένας από τους λόγους για τους οποίους επέλεξα τον Ολυμπιακό ήταν το γεγονός ότι ήθελα να κατακτήσω τίτλο και χαίρομαι που μπορώ να το ζω αυτό με την οικογένειά μου. Έχουμε προσαρμοστεί όλοι πολύ καλά, η ποιότητα ζωής στον Πειραιά είναι πολύ καλή και το ευχαριστιέμαι».

Για τους οπαδούς στην Ελλάδα: «Είναι πολύ φανατικοί, ο κόσμος υποστηρίζει με πάθος την ομάδα του, αλλά στο τέλος φτάνεις στο σημείο να βλέπεις απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι έρχονται στο γήπεδο με φωτοβολίδες. Η αλήθεια είναι ότι δεν αισθάνθηκα φόβο κάποια στιγμή και πραγματικά ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο».