Βαθμολογία

Βόμβες Κούγια για τιμωρία Ολυμπιακού και έφεση

Στο SportDog μίλησε για ακόμα μια φορά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, ο οποίος χαρακτήρισε αυστηρή την ποινή που επιβλήθηκε στον Oλυμπιακό από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Δείτε αναλυτικά όσα όσα είπε μέσω του SportDog ο Αλέξης Κούγιας:

Κύριε Κούγια, ποιο είναι το σχόλιό σας για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ;

"Δεν γνωρίζω το ιστορικό της υπόθεσης, παρόλα αυτά η ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό είναι μία ποινή που προβλέπεται. Γιατί το συγκεκριμένο άρθρο δεν προβλέπει υποχρεωτικά την αφαίρεση 6 βαθμών. Υπάρχει διαβάθμιση. Μπορεί η τιμωρία να αφορά μόνο χρηματικό πρόστιμο, μπορεί να είναι κεκλεισμένων από 1 αγωνιστική μέχρι όσες κρίνει το δικαιοδοτικό όργανο, μπορεί και αφαίρεση βαθμών. Θεωρώ, πάντως, ότι είναι αυστηρή η ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό".

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ θα ασκήσουν έφεση. Τι προβλέπεται σε μία τέτοια διαδικασία;

"Η άποψή μου είναι ότι μπορεί να μειωθεί η ποινή σε περίπτωση έφεσης από τον Ολυμπιακό. Λόγω του ότι όπως πληροφορήθηκα υπάρχει μόνο η υποκειμενική κατάθεση, με καθυστέρηση μάλιστα, από πρόσωπο αμφιλεγόμενης αποδεικτικής αξιοπιστίας (το οποίο γνωρίζω καλά από τη Λάρισα) και από την άλλη πλευρά η έκθεση της αστυνομίας, η έκθεση της επιτροπής βίας και του παρατηρητή. Η πεποίθησή μου είναι ότι σε περίπτωση έφεσης, θα μειωθεί η ποινή".

Στην περίπτωση μη επικύρωσης της βαθμολογίας από την πλευρά του ΠΑΟΚ, τι προβλέπεται;

"Είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρχει επικύρωση βαθμολογίας. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, δεν θα υπάρξει επικύρωση της βαθμολογίας, όσον αφορά τη θέση του πρωταθλητή και των θέσεων των πλέι οφ που οδηγούν στην Ευρώπη, όσο υπάρχει υπόθεση που εκκρεμεί. Γι' αυτό θα πρέπει η επιτροπή Εφέσεων να τοποθετηθεί άμεσα για το συγκεκριμένο θέμα".

Από τον Ολυμπιακό αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν είναι εκείνοι που έσβησαν το υλικό από τις κάμερες, καθώς το χειρίζεται αποκλειστικά η Αστυνομία. Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση;

"Οι κάμερες πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά. Τις διαχειρίζεται η αστυνομία, το υλικό το διαχειρίζεται υποχρεωτικά η αστυνομία. Καμία αρμοδιότητα δεν έχει ο Ολυμπιακός για το τι αποτυπώνουν οι κάμερες και όσον αφορά τη διατήρηση του υλικού τους. Αυτό αφορά αποκλειστικά την αστυνομία".