Βαθμολογία

Ανδρεούδης: «Το ποδόσφαιρο είναι απλό για αυτούς που το ξέρουν»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Χρήστος Ανδρεούδης ο οποίος έκανε λόγο για την ομάδα που «υπηρέτησε».

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για την εικόνα που είχε για τους «βυσσινί» τη φετινή σεζόν, είπε:

«Είναι λογικό όταν η ομάδα ανεβαίνει κατηγορία, να μην μπορείς κατευθείαν να γίνεις κορυφαία ομάδα. Πρέπει σιγά σιγά να χτιστεί μια ομάδα. Τέλος καλό όλα καλά. Αφού σώθηκε η ομάδα μπορείς να προγραμματίσεις, να κάνεις το παραπάνω βήμα.»

Για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΛ για να πετύχει τους στόχους της από εδώ και πέρα, τόνισε:

«Η οργάνωση είναι το πιο σημαντικό για να μπορέσεις να καταφέρεις αυτά που θέλεις. Το πρόβλημα της ΑΕΛ είναι ότι άλλαξε προπονητές και παίκτες. Συνέχεια γινόταν ένα μπέρδεμα. Δεν κατάφερε η ομάδα να αποδώσει αυτά που περιμέναμε. Η ομάδα δεν ήταν ποιοτική. Πρέπει να υπάρχει ένας κορμός και να έρχονται λίγοι παίκτες. Και η Μπαρτσελόνα να ήταν θα υπήρχε πρόβλημα με τόσες αλλαγές.»

Για το αν η ΑΕΛ έχει έναν κορμό σαν ομάδα, σχολίασε:

«Η ομάδα έχει κορμό και παίκτες κολώνες. Ο Ντέλετιτς έχει δείξει ότι είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Ο Ναζλίδης είναι ένας παίκτης που μας ξελάσπωσε φέτος. Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γκόλια και σε όλα τα παιδιά γιατί ήταν καταπληκτικοί.»

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, επεσήμανε:

«Πρέπει να έρθουν τέσσερις πέντε ποιοτικοί παίκτες και να ενδιαφερθούμε για τα τμήματα υποδομής. Αυτή είναι η σωστή σειρά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι δύσκολο για αυτούς που το ξέρουνε. Χρειάζεται υπομονή και πολύ περισσότερο από τον κόσμο.»

Για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και την εικόνα που αποκόμισε από αυτούς φέτος, τόνισε:

«Σε κάθε παιχνίδι τα παιδιά έδιναν ότι είχαν και δεν είχαν. Δώσανε και την ψυχή τους πραγματικά. Μην ξεχνάμε ότι όταν παίζεις με καλύτερους αντιπάλους πρέπει να δώσεις το κάτι παραπάνω και το έκαναν όλοι. Το ποιοι θα συνεχίσουν είναι θέμα των υπευθύνων.»

Για τον νέο τεχνικό της ομάδας Αντρέ Πάους, δήλωσε:

«Νομίζω ότι αυτός ο προπονητής που ήρθε έδωσε στην ομάδα μια ηρεμία. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είχαμε τόσο άγχος που δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε δύο πάσες. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα κυκλοφορεί την μπάλα και δημιουργεί ευκαιρίες. Πιστεύω πως είναι καλός για τη συνέχεια της ομάδας.»

Για το αν μπορεί η ΑΕΛ να καταφέρει το κάτι παραπάνω, τόνισε:

«Μπορεί αυτή η ομάδα να μεγαλουργήσει γιατί έχει τρομερή ιστορία, λαό και αθλητικό κέντρο με πολύ καλό υλικό. Χρειάζεται ηρεμία, σωστή συμπεριφορά και οργάνωση.»