Βαθμολογία

Σκέφτεται ήδη τα επόμενα χρυσά μετάλλια ο Πετρούνιας...

Στην Αθήνα επέστρεψε τη Δευτέρα (24/4) η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Κλουζ και φυσικά την τιμητική του είχε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους τόνισε ότι έχει δίψα και για νέες επιτυχίες, θέτοντας αρχικό στόχο την πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ και έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

«Ήρθε το τρίτο το καλό και θέλω αυτή η σειρά ευρωπαϊκών τίτλων να πάει όσο μακρύτερα γίνεται. Το πρώτο μέλημα είναι να έχουμε την υγεία μας, έχουμε όρεξη για προπόνηση και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε πολλά ακόμα.

Είμαι σε καλή φόρμα, η απόσταση από τον δεύτερο του τελικού ήταν τεράστια, θεωρώ λοιπόν ότι με σωστή δουλειά μπορούμε να συνεχίσουμε τις νίκες. Τώρα θα κάνω αποθεραπεία για περίπου δέκα μέρες για να ξεκουράσω τον ώμο μου και μετά θα επιστρέψουμε στη δουλειά για το Παγκόσμιο του Μόντρεαλ. Θα ήθελα να φτάσω έτσι μέχρι τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Αυτός είναι ο στόχος στο πίσω μέρος του μυαλού μου», ανέφερε ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο.

Ενώ για τον τελικό και την αποθέωση που γνώρισε από τους Ρουμάνους φιλάθλους, είπε: «Ήταν ένας αγώνας με ένταση. Υπήρχαν κάποιες δυσκολίες, αφού χάθηκε ένας επίδεσμος πριν τον τελικό και αυτό με αποσυντόνισε πολύ επειδή ακολουθώ μία συγκεκριμένη ρουτίνα στο μυαλό μου, αλλά ανταποκριθήκαμε πολύ καλά στην πίεση.

Οι Ρουμάνοι είναι πολύ κοντά μας ως φίλαθλοι και μου έδωσαν ως λαός πολλή περισσότερη αγάπη από ό,τι περίμενα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό». Φυσικά, ο Πετρούνιας δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό του προς την Πολιτεία για την ανεπαρκή της στήριξη.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Τα πράγματα είναι δύσκολα και θα το ξαναλέμε μέχρι να αλλάξει κάτι. Εμείς θα παραμένουμε συνεπείς, επειδή αυτό που κάνουμε το γουστάρουμε πάνω απ' όλα. Αν πάντως δεν είχα τον χορηγό μου δεν θα έφτανα μέχρι εδώ.

Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, είναι και άλλα πράγματα που έχουμε ανάγκη, κάποια σετ οργάνων που χρειαζόμαστε, να έχουμε φυσιοθεραπευτές και γιατρούς, να έχουμε θέρμανση στο γυμναστήριο, να υπάρχει κάποια οργάνωση. Και σε δεύτερη φάση η χρηματοδότηση είναι ελλιπής, γιατί στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας στο Μπακού πήγαμε με δανεικά.

Την κατάσταση όλοι την ξέρουμε, είναι δύσκολη. Έτσι ήταν πάντοτε, τουλάχιστον από το 2009 που εγώ αγωνίζομαι σε τελικούς. Δεν έχει να κάνει με κυβερνήσεις και κόμματα, το πρόβλημα είναι μόνιμο, υπάρχει ελλιπής στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πάντοτε θα ζητάμε στήριξη από την Πολιτεία και πάντοτε θα περιμένουμε το κάτι παραπάνω, που θα μας βοηθήσει να πάμε σε περισσότερους αγώνες, να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες και να αναδείξουμε περισσότερα νέα ταλέντα, γιατί, όπως είδατε, βγάζουμε ταλέντα ακόμα και με το τίποτα».