Βαθμολογία

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι ληστές των πεζών στα Πατήσια

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 20-4-2017, στα Κάτω Πατήσια με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, έξι (6) άτομα εκ των οποίων τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 17 έως 22 ετών και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 15 και 20 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ένας 15χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών. Συγκεκριμένα, με την απειλή ή τη χρήση βίας, ακινητοποιούσαν τα θύματα και τους και τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και λοιπά αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια τα διέθεταν σε κλεπταποδόχους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες έχουν διαπράξει δεκατρείς (13) ληστείες στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα, της Νέας Χαλκηδόνας, της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για Κυρία Ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.

πηγή: iefimerida.gr