Βαθμολογία

Οι ...τελικοί της ΑΕΛ (video)

Την Ξάνθη αντιμετωπίζει την Κυριακή του Θωμά (23/4) η ομάδα της ΑΕΛ στο AEL FC ARENA για την 29η αγωνιστική της Super League.

Ένα παιχνίδι-τελικός για την ΑΕΛ η οποία θέλει μόνο την νίκη προκειμένου να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα παραμονής και γιατί όχι να μην την εξασφαλίσει και μαθηματικά σε μη νίκη του Λεβαδειακού απέναντι στην ΑΕΚ.

Την τελευταία δεκαετία, διοργανώσεις Super League, η ΑΕΛ έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση, δηλαδή να δίνει αγώνες τελικούς, άλλες δυο φορές με την μια να μάχεται για την παραμονή και την άλλη για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Και στις δυο περιπτώσεις οι "βυσσινί" φάνηκαν αντάξιοι των υποχρεώσεων τους σφραγίζοντας παραμονή στην κατηγορία την σεζόν 2006-2007 με την νίκη στην Καλαμαριά με 2-1 και έξοδο στο Europa League σεζόν 2008-2009 με το "2" στην έδρα του Λεβαδειακού με 1-0.

Το athleticlarissa.gr σας θυμίζει στο παρακάτω αφιέρωμα τα δυο αυτά παιχνίδια με την ελπίδα το καλό να τριτώσει την Κυριακή απέναντι στους Θρακιώτες.

Σεζόν 2006-2007

13/05/2007 30η αγωνιστική Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2

Αγώνα επιβίωσης έδινε στις 13 Μαΐου του 2007 η ομάδα της ΑΕΛ η οποία με 33 βαθμούς μόνο σίγουρη δεν ήταν για την παραμονή της στην Super League.

Και ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε πιεί το νέκταρ της επιτυχίας με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν μπορούσε να το χαρεί με την ψυχή της καθώς στο μυαλό όλων υπήρχε το "νίκη στην Καλαμαριά για την παραμονή".

Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος είχε κρατήσει ζωντανούς τους "βυσσινί" την 29η αγωνιστική με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Αλκαζάρ και πλέον χρειαζόταν το τρίποντο στην έδρα των αδιάφορων Ποντίων για την σωτηρία.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά και το γκολ του Περόνε στο 34' έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ομάδας του Γιώργου Δώνη, η οποία στο ημίχρονο και με βάση και τα άλλα αποτελέσματα υποβιβάζονταν.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη για την ανατροπή και την παραμονή και στο 62' έφερε το ματς στα ίσια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Διγκόζη, πέναλτι που καταλογίστηκε για χέρι του Σαμουηλίδη. Οι "βυσσινί" πήραν τα πάνω τους και έτσι στο 81' έφτασαν στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ με τον Καραμανλή της Καλαμαριάς να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ύστερα από σέντρα του Κλέιτον και να διαμορφώνεται έτσι το τελικό 1-2.

Η ΑΕΛ είχε πετύχει τον στόχο της και με 36 βαθμούς ανανέωνε την παραμονή της σε μια χρονιά πολύ δύσκολη και με εναλλαγή συναισθημάτων, με κατάκτηση κυπέλλου από την μια και αγωνία για την παραμονή από την άλλη.

">http://

Σεζόν 2008-2009

26/04/2009 30η αγωνιστική Λεβαδειακός - ΑΕΛ 0-1

Σε μια μαγική σεζόν και σε έναν μαγικό δεύτερο γύρο η ΑΕΛ πέτυχε την είσοδο της στα play-off και παράλληλα την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι "βυσσινί" είχαν βάλει σε ρόλο κυνηγού τον Άρη και παρά το 0-0 της 28ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στον Κάμπο η ΑΕΛ πέτυχε εκτός έδρας νίκες σε Φάληρο και Λιβαδειά πετυχαίνοντας τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη.

Η δουλειά είχε ξεκινήσει την Κυριακή των Βαΐών με το 0-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" και έμενε την Κυριακή του Θωμά να έρθει ακόμα ένα τρίποντο στην έδρα του Λεβαδειακού, προκειμένου να μην εξαρτάται από το αποτέλεσμα του Άρη κόντρα στον Πανθρακικό.

Και αφού στο 8' ο Σαρμιέντο με σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μετίν με κεφαλιά από σέντρα του Βενετίδη έβαλε την ΑΕΛ μπροστά στο σκορ με την ομάδα του Ουζουνίδη να έχει πετύχει τον στόχο του γρήγορου τέρματος.

Η ΑΕΛ κρατούσε την τύχη στα χέρια της, δεν κινδύνεψε από τους Βοιωτούς, ενώ άγγιξε το 0-2 με τους Φωτάκη και Γιαννακόπουλο να αστοχούν στις προσπάθειες τους. Παρόλα αυτά η ΑΕΛ με το 0-1 και τους 49 βαθμούς που συγκέντρωσε εξασφάλισε την πέμπτη θέση και την έξοδο στο Europa League.

">http://

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ