Βαθμολογία

Επιστρέφει στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Εξιτήριο πήρε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το Ιπποκράτειο Νοσοkομείο, την Παρασκευή (21/4), και οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού. Η αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού είχε γίνει δεκτή από το Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων, με τον Τσοχατζόπουλο να αποφυλακίζεται με όρους.

Ωστόσο, λόγω της οικονομικής αδυναμίας της οικογένειας να καταβάλλει το ποσό της εγγύησης που έχει οριστεί στα 200.000 ευρώ, ο πρώην υπουργός επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνιδας Κοτσαλης δήλωσε: «Η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή αποδυναμώνει πλήρως την απόφαση 1094/2017 του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που ανέστειλε, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 497 παρ. 7 και 8 προτελευταίο εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης λόγω βλάβης της υγείας του. Με την απόφαση αυτή απετράπη την ύστατη στιγμή ο κίνδυνος ζωής του πρώην Υπουργού. Δεν είναι συμβατό με το δικαιϊκό μας σύστημα και το νομικό μας πολιτισμό η εξάρτηση της ζωής ενός ανθρώπου από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της».