Βαθμολογία

Τα βλέμματα σε Λάρισα και Λιβαδειά

Επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League έχουμε την προσεχή Κυριακή του Θωμά (23/4) με την διεξαγωγή της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική η οποία μπορεί να κρίνει τα πάντα και να δώσει τον χαρακτήρα της αδιάφορης αγωνιστικής στην τελευταία μπορεί όμως να αφήσει την αγωνία μέχρι το φινάλε, αναφορικά με τα ανοικτά μέτωπα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στην μάχη της παραμονής και το ποια ομάδα θα είναι η άτυχη που θα ακολουθήσει την Βέροια στην Football League, ενώ στην κορυφή ένας βαθμός χωρίζει τον Ολυμπιακό από το 44ο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει την Ξάνθη σε ένα ματς τελικός, ένα ματς παραμονή, ένα ματς όλη η χρονιά. Οι "βυσσινί" δεν σκέπτονται άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης κόντρα στην αδιάφορη μεν, πολύ καλή δε Ξάνθη. Η ομάδα του Πάους με 25 βαθμούς στον ενεργητικό της με μια νίκη θα έχει σώσει την παρτίδα της παραμονής σε μεγάλο ποσοστό.

Αν όμως παράλληλα την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός αδυνατεί να κερδίσει την ΑΕΚ, 23 βαθμοί οι Βοιωτοί τότε ξεκαθαρίζουν τα πάντα και η ΑΕΛ παραμένει στην κατηγορία, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Φαράντου αποχαιρετά, τουλάχιστον αγωνιστικά, τα σαλόνια.

Την τέταρτη σερί νίκη του ψάχνει και ο Ηρακλής, ισόβαθμος της ΑΕΛ, με τον Γηραιό να φιλοξενεί τον αδιάφορο, αλλά πάντα επικίνδυνο Παναιτωλικό και με στόχο να έχει το βράδυ της Κυριακής 28 βαθμούς προκειμένου να κρατά την κατάσταση στα χέρια του.

Να ξεμπερδέψει και μαθηματικά με την υπόθεση παραμονή θέλει ο Αστέρας Τρίπολης που έχει 27 βαθμούς και αγωνίζεται στην έδρα της απογοητευμένης και υποβιβασμένης Βέροιας, 19 βαθμοί, προκειμένου να μην έχει άγχος στο τελευταίο ματς με τον Ηρακλή.

Στην κορυφή ένας βαθμός χωρίζει τον Ολυμπιακό από την κατάκτηση του τίτλου και φιλοξενεί την αγωνιστική αυτή τον παραπαίοντα στα τελευταία παιχνίδια ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Πειραιώτες, με το μυαλό και στην ρεβάνς του κυπέλλου με ΑΕΚ, αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Στα Χανιά απέναντι στον Πλατανιά αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ που έχει 55 βαθμούς και έχει την τύχη στα χέρια του αναφορικά με την δεύτερη θέση, αν και η ομάδα του Ίβιτς σκέπτεται και εκείνη το κύπελλο και την ρεβάνς απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Έναν Παναθηναϊκό που υποδέχεται τον Ατρόμητο και θέλει την νίκη, όπως και κόντρα στην ΑΕΛ, στα δυο τελευταία παιχνίδια στην Λεωφόρο, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα στην Τούμπα. Μια Τούμπα που θα επισκεφθεί για το κύπελλο και φυσικά θέλει να τσεκάρει την πρόκριση για τον τελικό.

Τέλος σε ένα αδιάφορο παιχνίδι στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Πανιώνιο με τους Φαίακες να έχουν πετύχει τον στόχο της παραμονής και τους "κυανέρυθρους" αυτόν της εισόδου στα play-off.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 29ης αγωνιστικής της Super League:

Κυριακή 23 Απριλίου

19:00

Βέροια - Αστέρας Τρίπολης

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Κέρκυρα - Πανιώνιος

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Λεβαδειακός - ΑΕΚ

Ηρακλής - Παναιτωλικός

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ

ΑΕΛ - Ξάνθη

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 61

2. ΠΑΟΚ 55*

3. Πανιώνιος 52

4. Παναθηναϊκός 51

5. ΑΕΚ 49

6. Ξάνθη 45

7. Πλατανιάς 42

8. Ατρόμητος 36

9. ΠΑΣ Γιάννινα 35

10. Παναιτωλικός 31

11. Κέρκυρα 29

12. Αστέρας Τρίπολης 27

13. Ηρακλής 25

14. ΑΕΛ 25

15. Λεβαδειακός 23

16. Βέροια 19

* Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς