Βαθμολογία

Πασκουάλ: «Χάσαμε πολλά σουτ»

Αγκαλιά με τον αποκλεισμό βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος για δεύτερο ματς στη σειρά στο ΟΑΚΑ γνώρισε την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνει δύο μπρέικ στην Τουρκία για να παραμείνει ζωντανός.

Οι πιθανότητες είναι εναντίον του και αυτό το γνωρίζει ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος παρουσιάστηκε απογοητευμένος στη συνέντευξη Τύπου για την ήττα και για τον κόσμο που έδωσε βροντερό παρόν. Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι: «Συγχαρητήρια στην Φενέρ για τη νίκη. Παίξαμε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ξέραμε από πριν ότι η Φενέρ θα είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση, γιατί ήταν σαφές ότι είχαν απίστευτη αυτοπεποίθηση μετά την πρώτη νίκη. Στην αρχή είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε διαφορά, αλλά το χάσαμε μετά από δύο κακές άμυνες. Μετά ήταν ένα ματς που πήγαινε πόντο-πόντο και στο τελευταίο μέρος του αγώνα χάναμε με έναν και χάσαμε ένα ελεύθερο σουτ, ενώ χάσαμε την μπάλα στο -3 και δε νικήσαμε.

Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε εδώ. Ηταν απίστευτη ατμόσφαιρα και στα δύο παιχνίδια. Είμαι πολύ λυπημένος γι’ αυτούς. Είχαμε στο μυαλό μου να τους χαρίσω νίκες σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά δεν ήταν εφικτό».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός άλλη μια φορά σε κρίσιμη κατοχή στο τέλος έκανε λάθος, όπως στο 75-78 που χάθηκε η μπάλα: «Νομίζω ότι ήμασταν μια ομάδα που πήρε τα πιο πολλά παιχνίδια στο τέλος. Χάσαμε το ματς στο τέλος στις λεπτομέρειες, δεν πήραμε την ευκαιρία που είχαμε για νίκη και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Ετσι είναι το μπάσκετ, είχαμε την ευκαιρία με το σουτ, αλλά αν επικεντρωθούμε εκεί θα είναι λάθος, γιατί έχουμε κάνει λάθη σε άλλες φάσεις του αγώνα. Σαφώς παίξαμε απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Παίξαμε καλά αλλά και οι αντίπαλοι ήταν εξαιρετικοί».

Για το αν το ρόστερ που έχει, παρότι δεν είναι επιλογής του, το θεωρεί κατάλληλο: «Οι προπονητές δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε για το ρόστερ. Τώρα σκεφτόμαστε τους αγώνες στην Πόλη. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι κάτι που συμβαίνει. Θα μπορούσε να είναι το πρώτο παιχνίδι. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι αυτό που συνέβη στο πρώτο παιχνίδι που χάσαμε εντελώς τον έλεγχο».

Για τα τρίποντα που είναι δίκοπο μαχαίρι για τον Παναθηναϊκό και αν στην Πόλη μπορεί να τα πάει καλύτερα χωρίς άγχος: «Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει αυτό. Είχαμε κάποια ανοικτά σουτ αλλά δεν τα καταφέραμε, ενώ ο αντίπαλος αξιοποίησε κάθε ευκαιρία. Μέσα στη ρακέτα χάσαμε πολλές φάσεις, ο Ούντοχ κυριάρχησε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε μέσα στο καλάθι, αλλά χάσαμε πολλά σουτ από κοντά».