Βαθμολογία

Βασίλης Σπανός: Ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» της Δήμητρας Γιάννουλης!

Ο Βασίλης Σπανός είναι 21 ετών και αγωνίζεται στην ομάδα της Δήμητρας Γιάννουλης ως εξτρέμ. Ένας από τους πλέον εξελίξιμους παίκτες στη Λάρισα, κατάφεραν φέτος να διακριθούν και να βάλουν βάσεις για τη νέα χρονιά. Πραγματικός «ΜΑΧΗΤΗΣ» θυμίζει κάτι από το ιδιαίτερα επιτυχημένο «Survivor» που παλεύει κάθε ημέρα για το καλύτερο στη ζωή του και στην εξέλιξή στο ποδόσφαιρο!

Συνέντευξη στην Βάσω Γκατζούλη

Ο ίδιος μιλάει στο athleticlarissa για τα πρώτα του βήματα, τους στόχους του αλλά και την δουλειά που γίνεται φέτος στην ομάδα της Δήμητρας Γιάννουλης με πρωτεργάτη τον τεχνικό κ. Βασίλη Μπακογιάννη. Αναλύει πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο και την πορεία των νέων αθλητών. Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

-Πες μας δύο λόγια για την πορεία σου μέχρι τώρα…

«Ξεκίνησα από ηλικία 9 χρονών από τις ακαδημίες της Νίκαιας όπου έμεινα για 4 χρόνια με προπονητές τον κ. Γιώργο Λιάπη και τον κ. Βασίλη Τσιάρα. Γινόταν πολύ καλή δουλειά εκεί. Σε ηλικία 13 ετών πήγα στον Προμηθέα που είχα προπονητή τον κ. Βαγγέλη Στεφανή και ήταν άψογος μαζί μου. Έμεινα για άλλα 3 χρόνια εκεί με προπονητή τον κ. Σωτήρη Κυρίτση. Στη συνέχεια επέστρεψα στην αντρική ομάδα της Νίκαιας (α’ τοπικό), εκεί είχα προπονητή τον κ. Γιώργο Παπαντωνίου όπου πήρα αρκετές συμμετοχές. Την επόμενη χρονιά είχα προπονητές του κ. Θοδωρή Στεργιάδη και το δίδυμο Γιώργο Καμάκα και Χρήστο Καπελιάνη. Και τις τελευταίες δύο χρονιές ήμουνα στις Καρυές όπου η ομάδα ήταν στο Γ’ τοπικό, την πρώτη χρονιά ανέβηκε κατηγορία με τους προπονητές κ. Νίκο Βλαχούλη και κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη δεύτερη χρονιά ξανά ανέβηκε με προπονητή τον κ. Γιώργο Λιάπη. Φέτος είμαι στην ομάδα της Δήμητρας Γιάννουλης όπου με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βασίλης Μπακογιάννης».

-Αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα τη Δήμητρα Γιάννουλης όπου έχει αναδείξει πολλά ταλέντα μέχρι σήμερα, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τα αποδυτήρια;

«Η Γιάννουλη είναι μια δύσκολη ομάδα, δουλεύει με τον κορμό της που είναι οι έμπειροι παίκτες και οι μικροί θεωρώ αν αξίζουν παίρνουν την ευκαιρία για να παίξουν μπάλα».

-Πες μας τη γνώμη σου για το επίπεδο των προπονήσεων, τη γνώμη σου με τον τεχνικό της ομάδας και ποιες είναι οι σχέσεις σου με τους συμπαίκτες σου…

«Γίνεται τρομερή επαγγελματική δουλειά όσον αφορά τις προπονήσεις, ο προπονητής μας κατέχει πάρα πολύ αυτό που κάνει, γιατί έχει παίξει σε μεγαλύτερο επίπεδο και εμείς μεταξύ μας είμαστε μια οικογένεια».

-Ποια είναι η εικόνα που δείξατε στο πρωτάθλημα και επίσης αν βγαίνουν τα στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο που γίνονται στις προπονήσεις…

«Φυσικά και βγαίνουν τα περισσότερα στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο, πιστεύω ότι παίξαμε καλή μπάλα, όχι άναρχα, θεωρώ πως παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά επειδή δεν είμαστε όλοι έμπειροι έχουμε αυτή τη θέση».

-Πιστεύεις πως η ομάδα είχε τις δυνατότητες να τερματίσει ψηλότερα;

«Αν δεν παρουσιαζόταν όλες αυτές οι δυσκολίες με τους τραυματισμούς και το γεγονός πως έφυγαν κάποιοι παίκτες η ομάδα δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από κανέναν».

-Πως είδες τις υπόλοιπες αντίπαλες ομάδες στο πρωτάθλημα;

«Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, θεωρώ πως οι ομάδες ήταν ανταγωνιστικές, μου άρεσε πολύ η ομάδα του Οικονόμου Τσαριτσάνης».

-Πόση σημασία έχει για σένα αυτό που κάνεις στο ποδόσφαιρο;      

«Αγαπάω πολύ το ποδόσφαιρο γιατί πιστεύω πως «σπαταλάμε» το χρόνο μας για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Μου αρέσει πολύ γιατί είναι ομαδικό άθλημα, υπάρχει η πειθαρχεία και κάνεις πολλούς φίλους».

-Ποια είναι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σου και τι πιστεύεις πως πρέπει να βελτιώσεις όσον αφορά το ποδόσφαιρο;

«Να είμαι υγιής, να παίζω μπάλα όσο μπορώ και αν μου δινόταν η ευκαιρία θα ήθελα να προχωρήσω περισσότερο. Ουσιαστικά είμαι σε καλό δρόμο, όμως με περισσότερη δουλειά θα είχα ακόμη καλύτερη εικόνα».

-Πιστεύεις πως τα νέα παιδιά στην Ελλάδα παίρνουν αυτό που δικαιούνται για να προχωρήσουν στο ποδόσφαιρο;

«Πιστεύω πως στην Ελλάδα δυστυχώς δεν δίνονται οι ευκαιρίες στα νέα παιδιά, αυτές που αξίζουν γιατί υπάρχει κακή νοοτροπία στο χώρο».

-Τη γνώμη σου για το athleticlarissa.gr

«Πιστεύω πως είναι ένα εξαιρετικό σάιτ, έχεις άμεση ενημέρωση και πραγματικά τρελαίνομαι να διαβάζω με τις ώρες την ανάλυση που γίνεται για όλα τα θέματα που γράφει».