Βαθμολογία

Για ανασχηματισμό μίλησε ο Ξυδάκης!

Υπέρ ενός ανασχηματισμού τάχθηκε ο Νίκος Ξυδάκης, υποστηρίζοντας πως χρειάζονται γρήγορα και ευέλικτα υπουργεία. «Στο βαθμό που θα υπηρετούσε τη σθεναρή μεταρρυθμιστική πορεία, ναι, θα έβλεπα με καλό μάτι έναν ανασχηματισμό», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, την Τετάρτη (19/4).

Όπως τόνισε αυτό που χρειάζεται είναι ευέλικτα και γρήγορα υπουργεία, ενώ υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο και ένα πολύ καλά συγκροτημένο πρωθυπουργικό γραφείο, που θα συντονίζει αυτή την εργασία.

Με αφορμή τις δηλώσεις Ξυδάκη, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωσε κάνοντας λόγο για ανεπαρκή και ανίκανη κυβέρνηση. Αναλυτικά:

«Ο κ. Ξυδάκης παραδέχεται, με σημερινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι το πρωθυπουργικό γραφείο δεν είναι συγκροτημένο, ώστε να συντονίζει την εργασία της Κυβέρνησης.

Ανακάλυψε, ξαφνικά, αυτό που όλη η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί, εδώ και πολύ καιρό. Ότι με επιλογές τύπου Καρανίκα και διορισμούς ημετέρων η χώρα θα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στο βούρκο της κρίσης.

Αυτή η ανεπαρκής, ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση είναι η χειρότερη που γνώρισε η χώρα, από τη Μεταπολίτευση και έπειτα. Γι' αυτό η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή».