Βαθμολογία

Βουτυρίτσας: «Πάθος από την προθέρμανση....»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή «Ο Σκόρερ» με τον Λάζαρο Παπαδούλη «φιλοξενήθηκε» ο βοηθός προπονητή του Αντρέ Πάους, Θοδωρής Βουτυρίτσας.

Ο κ. Βουτυρίτσας αναφέρθηκε στο προσεχές ματς με την Ξάνθη όπου ανέφερε ότι η ομάδα πρέπει να βγάλει πάθος από την προθέρμανση να μπει πιο δυνατά στο γήπεδο και να επικρατήσει των Θρακιωτών.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος με την ΑΕΛ το 1988 αναφέρθηκε στο τότε ματς με τον Ηρακλή όπου πάλι υπήρχε η αγωνία και πάλι η ομάδα έπρεπε να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο πάθος και ένταση, ενώ χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα την Ξάνθη.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Βουτυρίτσα:

Σε ερώτηση για το αν ολοκληρώθηκε η προπόνηση και τα νέα αυτής είπε:

«Ολοκληρώθηκε ναι. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα με τον Μασαλέσα που έχει υποστεί διάστρεμμα, σήμερα δεν προπονήθηκε, έκανε θεραπεία, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να προδικάσουμε, θα εξεταστεί από τον κ. Μπασδέκη και την Παρασκευή θα δούμε αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ή όχι. Επανήλθε ο Τικίτο, όπως και ο Ντοντό, αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν την Παρασκευή. Ο Ντοντό ενδεχομένως να είναι κοντά μας, αλλά αυτό θα το δούμε μετά το ιατρικό ανακοινωθέν. Αύριο η ομάδα έχει ρεπό, καθώς την Δευτέρα έγινε διπλή προπόνηση. Πάντως όπως και να χει σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να παίξουν όσοι αντέχουν την μάχη και την πίεση».

Σε ερώτηση για το αν το παιχνίδι θα κριθεί στην δύναμη ανέφερε:

«Ματς τα οποία αν θέλει να τα πάρει μια ομάδα φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο μπαίνει στο γήπεδο και το πάθος που βγάζει. Ο αγώνας για την ΑΕΛ είναι επιβίωσης, για την Ξάνθη είναι ρουτίνας. Εμείς θα πρέπει από την προθέρμανση να δείξουμε το πάθος και ότι θέλουμε το ματς περισσότερο από τον αντίπαλο. Κάτι που κάναμε και κόντρα στον Παναθηναϊκό που η ομάδα έβγαλε πάθος».

Σε ερώτηση για το αν θυμάται ανάλογο παιχνίδι όταν έπαιζε εκείνος στην ΑΕΛ δήλωσε:

«Σίγουρα το 1-0 με τον Ηρακλή το 1988 ένα ματς που αν το κερδίζαμε παίρναμε πρωτάθλημα, αν όχι παίρναμε παράταση στην αγωνία για το ματς με τον ΠΑΟΚ, παιχνίδι που ούτε αυτό το χάσαμε (1-1). Αλλά θυμάμαι την ένταση και το πάθος που έβγαλε η ομάδα κόντρα στον Ηρακλή, όπως και την αγωνία του κόσμου για την έκβαση του αγώνα. Ομάδες που θεωρούνται μεγάλες πρέπει να φαίνεται από τον χαρακτήρα τους και πως στέκονται στο γήπεδο. Εμπειρία, πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα και να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτά είναι τα στοιχεία που χρειάζονται στην πράξη για να λέγεσαι μεγάλη ομάδα και στην πράξη».

Σε ερώτηση για τα συν και τα πλην της Ξάνθης τόνισε:

«Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, ισορροπημένη ομάδα. Αν και στην Ξάνθη εμείς είχαμε καλύτερη παρουσία, εν τούτοις η Ξάνθη είναι ένα πολύ καλό σύνολο, έχει ομοιογένεια πολύ καλούς παίκτες και χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί, σε πλήρη ετοιμότητα και να βγάλουμε περισσότερο πάθος από τον αντίπαλο».

Σε ερώτηση για τις αλχημείες που γίνονται στα τελευταία ματς πρωταθλήματος είπε:

«Δυστυχώς αυτό συνέβαινε και συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι μόνο φέτος. Ομάδες με καλές σχέσεις, στη μέση είναι το στοίχημα, είναι αρκετά. Εμείς όμως πρέπει να ασχολούμαστε με την δική μας ομάδα και να είμαστε πανέτοιμοι για να πάρουμε τόσους βαθμούς που θα μας εξασφαλίζουν την παραμονή στην κατηγορία. Ακόμα και αν χρειαστούμε αποτέλεσμα στην Λεωφόρο, αν κάνει το 2/2 η Λιβαδειά, να πάμε να το πάρουμε».

Σε ερώτηση για το αν η παρουσία του κόσμου θα παίξει θετικό ή αρνητικό ρόλο ανέφερε:

«Αυτό δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε, είναι γνωστό. Το έχουμε ζήσει όλοι και εγώ προσωπικά με τις επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα σε κάθε αγώνα χρειάζεται στήριξη, αν θέλουμε να είναι στην Super League και να πρωταγωνιστεί θα πρέπει να την στηρίξουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, γιατί αν τελικά δεν έρθει το επιθυμητό για μας αποτέλεσμα, εμείς θα είμαστε χαμένοι. Αντιπαραθέσεις και διαφωνίες πάντα θα υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να μην κοιτάμε τώρα τι δεν πήγε καλά και τι όχι, να κοιτάξουμε την ομάδα να την στηρίξουμε, να μείνει στην κατηγορία γιατί κάθε Λαρισαίος που αγαπάει την ομάδα την θέλει στην Α' Εθνική. Πρέπει να υπάρχει καθολική στήριξη και επιβάλλεται όσοι είναι στο γήπεδο να βοηθήσουν την ομάδα, ακόμα και αν το ματς δεν ξεκινήσει καλά και έχει η Ξάνθη το πρώτο λόγο, εκεί χρειάζεται και η μεγαλύτερη στήριξη».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ