Βαθμολογία

Έτοιμος για νέο χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας

Η διατήρηση των σκήπτρων είναι ο στόχος του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στο Κλουζ από τις 19 έως τις 23 Απριλίου.

Επί ρουμανικού εδάφους, λοιπόν, ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο στο αγώνισμα των κρίκων θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη θέση για τρίτη συνεχή φορά, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει όπως τα κατάφερε το 2016 στη Βέρνη και το 2015 στο Μονπελιέ.

«Θεωρώ ότι η νίκη στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εξαρτάται από εμένα. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Βρίσκομαι σε πολύ καλή φόρμα, οι ώμοι μου είναι λίγο ταλαιπωρημένοι από την προπόνηση, αλλά αυτό είναι δείγμα ότι δουλέψαμε πάρα πολύ μετά τους Ολυμπιακούς και ήδη πετύχαμε τον πρώτο στόχο, να μπορώ να εκτελώ σε καθημερινή βάση προγράμματα τόσο καλά όσο και στο Ρίο», ανέφερε ο 27χρονος πρωταθλητής μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΓΟ.

Και πρόσθεσε: «Περιμένω να κάνω στο Κλουζ μία καλή εμφάνιση, που θα φέρει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε. Δεν είναι μία προσπάθεια που ξεκινά από το μηδέν. Τα καταφέραμε δύο φορές τα δύο προηγούμενα χρόνια και είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε το ίδιο και τρίτη φορά. Ήδη από το Μπακού δείξαμε τις διαθέσεις μας, άλλωστε».

Ο προκριματικός θα γίνει την Τετάρτη (19/4), ενώ ο τελικός των κρίκων, στον οποίο προκρίνονται οκτώ αθλητές, είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (22/4).