Βαθμολογία

Αντσελότι: «Γι' αυτό με έδιωξαν από τη Ρεάλ»

Στους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στο τελευταίο βιβλίο του, ο νυν τεχνικός της Μπάγερν Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την αποχώρησή του από τη «βασίλισσα» πριν από δύο χρόνια.

«Τα πράγματα πήγαιναν καλά, ωστόσο προέκυψαν δύο ζητήματα... Το πρώτο προκλήθηκε από τις στατιστικές της UEFA που 'αποκάλυπταν' ότι δεν κάναμε τόσες ώρες προπόνηση όσες άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Είχαμε κερδίσει 22 συνεχόμενα παιχνίδια, άρα αυό σήμαινε πως κάτι κάναμε καλά. Ο πρόεδρος, όμως, έβλεπε τα στατιστικά και έλεγε ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Εγώ είχα αντίθετη άποψη. Οι παίκτες θα έπρεπε να ξεκουραστούν, είχαμε αρκετούς τραυματισμούς και η κόπωση μας κόστισε το πρωτάθλημα. Αυτό το θέμα με τα στατισικά αποδεικνύει ότι ο σύλλογος είχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτά και όχι στη δική μου δουλειά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντσελότι και συμπληρώνει:

«Κάποια στιγμή ο γενικός διευθυντής μου είπε ότι ο πρόεδρος ήθελε να μου μιλήσει. Πήγα στο γραφείο του και μου είπε ότι τον είχε πάρει τηλέφωνο ο Μπέιλ. Τον είχα αντικαταστήσει στις 4 Ιανουαρίου, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βαλένθια. Ο μάνατζερ του Μπέιλ είχε κάνει παράπονα για τη θέση στην οποία χρησιμοποιούσα τον παίκτη. Ο πρόεδρος με ρώτησε τι σκεφτόμουν να κάνω. 'Τίποτα' του απάντησα. Δεν μπορούσα να αλλάξω το σύστημα στα μισά της σεζόν. Από εκείνη την ημέρα, η σχέση μου με τον πρόεδρο δεν ήταν η ίδια».