Βαθμολογία

Οι διακοπές του Πάσχα για την ΑΕΛ

Την παραδοσιακή διακοπή για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα διανύουμε και οι ομάδες ξεκουράζονται για την επιστροφή στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις μετά το ψήσιμο του οβελία και το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών.

Ομοίως και η ΑΕΛ η επιστροφή της οποίας περιλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό απέναντι στην Ξάνθη στο AEL FC ARENA, ένα παιχνίδι όλη η χρονιά, αγώνας τελικός και όχι άδικα καθώς οι "βυσσινί" με νίκη απέναντι στους Θρακιώτες θα πανηγυρίσουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή τους στην Super League.

Ευκαιρίας δοθείσης της διακοπής το athleticlarissa.gr σας παρουσιάζει στο παρακάτω αφιέρωμα τι συνέβαινε την τελευταία δεκαετία κατά την διάρκεια της πασχαλιάτικης διακοπής όσον αφορά την ΑΕΛ, που βρισκόταν και τι στόχευε στα παιχνίδια που θα ακολουθούσαν κατά την επιστροφή της στους αγώνες.

Σεζόν 2005-2006

Η ΑΕΛ είχε πετύχει τον αρχικό της στόχο που ήταν η παραμονή στην Α' Εθνική, μετά από εννιά χρόνια απουσίας, όμως είχε ένα μικρό ενδιαφέρον. Ποιο ήταν αυτό; Να κατακτήσει την 7η θέση και να λάβει δικαίωμα συμμετοχής στο τότε κύπελλο Ιντερτότο. Η ΑΕΛ με προίκα την ισοπαλία στην έδρα του Ιωνικού (1-1) και την ήττα με 0-3 από τον Παναθηναϊκό στο Αλκαζάρ τερμάτισε στην 8η θέση, όμως ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη της άνοιξε τον δρόμο για το πάλαι ποτέ Ιντερτότο.

Σεζόν 2006-2007

Τέσσερα ματς απέμεναν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της σεζόν αυτής. Η διακοπή του Πάσχα βρήκε την ΑΕΛ να μην έχει εξασφαλίσει την παραμονή της και να χρειάζονται τουλάχιστον πέντε βαθμοί για την επίτευξη του στόχου αυτού. Το σκηνικό έγινε θρίλερ με την ΑΕΛ να κερδίζει την τελευταία αγωνιστική στην Θεσσαλονίκη την Καλαμαριά και να πετυχαίνει τον στόχο της παραμονής και ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Βόλο.

Σεζόν 2007-2008

Η διακοπή του Πάσχα την σεζόν αυτή βρήκε την ΑΕΛ να έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της καθώς το τότε πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε την Κυριακή των Βαΐων με την ΑΕΛ να επικρατεί 4-3 του ΠΑΟΚ και να χάνει στην ισοβαθμία το ευρωπαϊκό εισιτήριο από τον Πανιώνιο.

Σεζόν 2008-2009

Ένα ματς όλη η χρονιά. Η Πασχαλιά της σεζόν αυτής βρήκε την ΑΕΛ να έχει μπροστά της το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο τον Λεβαδειακό εκεί που η νίκη θα της έδινε την δυνατότητα να αγωνιστεί στα play-off και παράλληλα στο Europa League. Έχοντας επικρατήσει 0-1 στο Φάληρο πριν την διακοπή, οι "βυσσινί" ήθελαν ένα ακόμα "2" στην Βοιωτία αυτή τη φορά προκειμένου να πανηγυρίσουν την έξοδο στην Ευρώπη. Πράγματι το τελικό 0-1 με το γκολ του Μετίν έδωσε στην Βασίλισσα του Κάμπου την ευρωπαϊκή έξοδο.

Σεζόν 2009-2010

Σε μια ιδιαίτερα βεβαρημένη χρονιά, με έναρξη της προετοιμασίας νωρίς ελέω Europa League, η ΑΕΛ είχε μια κακή σεζόν και κινδύνευε με υποβιβασμό καθόλη την διάρκεια της χρονιάς. Η τελική της αντεπίθεση όμως την έφερε στην πασχαλιάτικη διακοπή, να χρειάζεται πολύ απλά μια νίκη είτε απέναντι στον Πανιώνιο στην Πλατεία, είτε με τον Λεβαδειακό στο Αλκαζάρ. Το εντυπωσιακό 0-3 στην Νέα Σμύρνη έδωσε την μαθηματική παραμονή της ομάδας στην Super League.

Σεζόν 2010-2011

Η πιο δύσκολη σεζόν των τελευταίων χρόνων στην Super League για την ΑΕΛ που έφερε και τον υποβιβασμό της στην Football League. Το πρωτάθλημα, γενικά το μαρτύριο εκείνης της σεζόν ολοκληρώθηκε πριν την διακοπή για το Πάσχα με την βαριά ήττα στον Πειραιά με 6-0 από τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΛ θα έπρεπε να μαζέψει τα κομμάτια της και να δει την επόμενη μέρα και την επιστροφή στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας.

Σεζόν 2011-2012

Μια χρονιά που αν όχι όλοι οι περισσότεροι έβλεπαν υγιεινό περίπατο της ΑΕΛ και επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η ΑΕΛ έχασε το τρένο της ανόδου με τις συνεχόμενες βαθμολογικές της απώλειες κάτι που την έφερε στην διακοπή του Πάσχα να βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας για να ολοκληρώσει μια κακή χρονιά στην 10η θέση.

Σεζόν 2012-2013

Και πάλι στην Football League η ΑΕΛ με στόχο την άνοδο είτε απευθείας είτε μέσω των μπαράζ. Η διακοπή του Πάσχα βρήκε την ΑΕΛ να κυνηγάει την συμμετοχή της στα play-off καθώς οι ελπίδες για απευθείας ήταν από ελάχιστες έως μηδαμινές. Τελικά ούτε αυτό μπόρεσε να πετύχει η θεσσαλική ομάδα από την οποία μάλιστα αφαιρέθηκαν και 21 βαθμοί λόγω οφειλών σε παλιούς ποδοσφαιριστές με την ομάδα να δηλώνει εθελούσια υποβιβασμό στην Γ' Εθνική.

Σεζόν 2013-2014

Στα αλώνια της Γ' Εθνικής βρέθηκε την σεζόν αυτή η ΑΕΛ μετά τις περιπέτειες που πέρασε το καλοκαίρι που προηγήθηκε, με τα χρέη σε παλαιούς ποδοσφαιριστές, με την κόντρα Πηλαδάκη οργανωμένων λόγω σκέψεων του τότε μεγαλομετόχου για εξαγορά του ΑΦΜ του Τυρνάβου που αγωνιζόταν στην Football League. Αγωνιστικά η ΑΕΛ έκανε υγιεινό περίπατο εξασφαλίζοντας άνετα την άνοδο στην Γ' Εθνική και έτσι η διακοπή του Πάσχα του 2014 την βρήκε άνετη.

Σεζόν 2014-2015

Έχοντας επιστρέψει στην Β' Εθνική η ΑΕΛ είχε θέσει ως στόχο την άνοδο μέσω της συμμετοχής στα play-off καθώς ουδείς κέρδιζε απευθείας την άνοδο του και οι τρεις πρώτες ομάδες σε Βορρά και Νότο έπαιζαν αγώνες διαβάθμισης για δυο θέσεις στην μεγάλη κατηγορία. Η διακοπή για την Πασχαλιά βρήκε την ΑΕΛ να ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στους αγώνες αυτούς, την οποία κέρδισε με το σπαθένιο τρίποντο στο Καυτανζόγλειο την τελευταία αγωνιστική υποχρεώνοντας παράλληλα τον Γηραιό και στην πρώτη του ήττα.

Σεζόν 2015-2016

Με αλλαγή ιδιοκτησίας και την ανάληψη από τον Αλέξη Κούγια η ΑΕΛ άλλαζε σελίδα αποφεύγοντας παράλληλα και τα μεγάλα λόγια. Η ομάδα πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα ήταν συνεχώς μέσα στην δυάδα, αν και η διακοπή του Πάσχα την βρήκε με μια βαριά ήττα στα Τρίκαλα (3-0) και έτσι ήθελε τουλάχιστον δυο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια με Πανσερραϊκό (εντός), Ζάκυνθο (εκτός), Χανιά (εντός) και Αχαρναϊκό (εκτός) για να επιστρέψει στην Super League. Τελικά έκανε το 4/4 επιστρέφοντας ως πρωταθλήτρια.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ