Βαθμολογία

Ντόρτμουντ - Μονακό 2-3

Στη σκιά της συγκλονιστικής έκρηξης στη Βεστφαλία, Ντόρτμουντ και Μονακό σε μια μεγάλη παράσταση προσέφεραν γκολ και θέαμα. Οι Μονεγάσκοι πήραν τεράστιο διπλό (3-2) και βρέθηκαν πιο κοντά στα ημιτελικά!

Πολυ νωρίς στην αναμέτρηση,  ο Παπασταθόπουλος κράτησε τον Μπαπέ και η Μονακό βρέθηκε στην άσπρη βούλα. Ωστόσο, ο Φαμπίνιο εκτέλεσε άστοχα το πέναλτι χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία.

Ότι δεν έκαναν βέβαια οι Μονεγάσκοι με την εκτέλεση πέναλτι, το κατάφεραν λίγο αργότερα. Ο Σίλβα έφυγε στην κόντρα, δεν τον έκοψε κανείς, έσπασε στον Λεμάρ κι από πάσα του στον Μπαπέ ήρθε το γκολ! Βέβαια, οι Βεστφαλοί διαμαρτυρήθηκαν σωστά, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να απαντήσει με τον Καγκάβα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το δεύτερο σοκ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 35’, με τον Ράγκι να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Μπέντερ σε ρόλο... φορ να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του!

Στο 57’ από εξαιρετική ενέργεια του Σαχίν, απίθανο τακούνι του Ομπαμεγιάνκ, ο Καγκάβα άφησε ιδανικά για τον Ντεμπελέ που μείωσε σε 2-1.

Κόντρα στη ροή του ματς, οι Μονεγάσκοι πέτυχαν το 3-1. Λάθος γύρισμα, ο Μπαπέ δεν πιανόταν και με εντυπωσιακό πλασέ έξω από την περιοχή πέτυχε το δεύτερο του τέρμα.

Η Ντόρτμουντ δεν παράτησε το ματς και στο 85’ ο Καγκάβα με ωραία ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το 3-2.

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ (46΄ Σαχίν), Σμέλτσερ (46΄ Πούλισιτς), Γκίντερ, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Καγκάβα, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ.

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Ράγκι, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Μπερνάντο Σίλβα (66΄ Ντιράρ), Λεμάρ, Μπαπέ, Φαλκάο (85΄ Ζερμέν).