Βαθμολογία

Περιμένει δύσκολο ματς ο Λεμονής

Η νίκη επί του Λεβαδειακού θα φέρει και μαθηματικά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, με τον Τάκη Λεμονή, πάντως, να γνωρίζει ότι οι Βοιωτοί δεν θα παραδοθούν αμαχητί στο κυριακάτικο (9/4) ματς.

Μιλώντας την Παρασκευή (7/4) στη Νοva, o προπονητής των Πειραιωτών τόνισε ότι περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, εκτιμώντας ότι θα κριθεί στο ποια ομάδα θα δείξει μεγαλύτερο πάθος και δύναμη.

«Έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν από αυτόν τον ''τελικό'' αν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε έτσι, οπότε όλοι θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να χαρούμε για λίγο μέχρι το επόμενο.

Περιμένουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ειδικών συνθηκών και για τις δύο ομάδες, αλλά αυτό που κάνουμε είναι να προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Πιο πολύ αυτά τα παιχνίδια όταν φτάνουν σε τόσο οριακά σημεία εξαρτώνται πάρα πολύ από το πάθος και τη δύναμη που θα επικρατήσει.

Εμείς θα προσπαθήσουμε από τη δικιά μας πλευρά να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας όπλα απέναντι στον Λεβαδειακό. Όπως είπα, περιμένω ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς», ανέφερε ο 57χρονος τεχνικός. Από εκεί και πέρα, είπε:

Για το πιθανό ροτέισον εν όψει ΑΕΚ: «Ερχόμενος εδώ είχα κάποιο χρόνο, όχι τόσο για να δουλέψω με την ομάδα -γιατί οι περισσότεροι ήταν με τις Εθνικές τους- αλλά για αναλύσουμε και να αξιολογήσουμε λίγο την κατάσταση σε θέματα που αφορούν και στη φυσική κατάσταση της ομάδας. Ξέραμε ότι από 1η Απριλίου μέχρι 13 θα δώσουμε 4 ματς.

Άρα ο γενικότερος σχεδιασμός για τη χρησιμοποίηση των παικτών ήταν πάνω σε αυτό το πλαίσιο. Πόσο καλά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες μας για να είναι έτοιμοι για αυτά τα ματς. Αυτή είναι η λογική μας και για το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν ένα από τα στοιχεία που προσπαθεί να βελτιώσει είναι η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια: «Είναι δύο κομμάτια που πρέπει να δούμε. Το πρώτο αφορά τη μέχρι τώρα παραγωγή ευκαιριών. Εγώ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος σε αυτό το κομμάτι στο περασμένο ματς, όμως αυτό πρέπει να συμβαδίζει με μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας.

Πραγματικά ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που έπρεπε να σκοράρουμε και τρίτο και τέταρτο γκολ αλλά το ενθαρρυντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι όταν δημιουργείς. Το ανησυχητικό είναι όταν δεν δημιουργείς ευκαιρίες, άρα νομίζω ότι προσπαθούμε και δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι συνέχεια».

Για τη συνεργασία Φορτούνη με Μαρίν: «Για μένα το πιο σπουδαίο που μπορούμε να κατορθώσουμε σαν νέο τιμ στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου είναι να ξεκινήσουμε από λίγο πιο πίσω τη δημιουργία μας. Δηλαδή να βελτιώσουμε την κατάσταση στο επιθετικό μας παιχνίδι αρχής γενομένης από την αμυντική μας γραμμή.

Εκεί νομίζω έχουμε εστιάσει πάρα πολύ γιατί όταν αρχίζει η μπάλα και φτάνει σωστά στα πόδια τέτοιων παικτών, τότε θα αρχίσουμε να δημιουργούμε και περισσότερες ευκαιρίες, άρα στο δημιουργικό κομμάτι πάλι θα σας παραπέμψω στη συνολική μας λειτουργία».

Για τη δήλωση Φορτούνη που ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός έγινε πάλι ομάδα με τον Λεμονή στην τεχνική ηγεσία: «Νομίζω για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα γενικά για τη δουλειά που γίνεται πρέπει να περάσει ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Από την πρώτη στιγμή επειδή τα περιθώρια στο να δουλέψουμε πάνω σε θέματα που συνήθως συζητάμε δεν ήταν πολλά, αυτό που με ενδιέφερε εμένα είναι το να κάνουμε περισσότερο ποδοσφαιρική προπόνηση και να βελτιώσουμε πολύ γρήγορα απλά πράγματα τακτικής τα οποία είχε ανάγκη η ομάδα, νομίζω ήταν ξεκάθαρο αυτό. Και στον τρόπο ανάπτυξης και στον τρόπο που αμυνόμασταν.

Καθημερινά αυτά τα δουλεύουμε, έχουμε πολύ καλό σκάουτινγκ, μπορούμε να δούμε και τις προπονήσεις καθημερινά ώστε να ξέρουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε σε όλους τους τομείς, άρα νομίζω ότι έχει γίνει μια καλή δουλειά στο κομμάτι που αφορά την τακτική.

Από κει και πέρα να ξέρετε κάτι. Οι παίκτες είναι που δέχονται τις πληροφορίες, τις επεξεργάζονται και προσπαθούν να τις εφαρμόσουν στο γήπεδο. Σε αυτό το κομμάτι μέχρι στιγμής υπάρχει πολύ καλή διάθεση από όλους να κατανοήσουν αυτά που θέλουμε να κάνουν στο παιχνίδι και να τα εφαρμόσουν. Το ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις ομάδες, πάντα ισχύει ότι όταν έρχονται νίκες έχουμε καλό κλίμα, έχουμε σύμπνοια και είμαστε μια οικογένεια.

Εγώ αυτό που πάντα προσπαθώ να κάνω στις ομάδες που θα είμαι -και το κάνω- είναι να μπορώ να συσπειρώνω την ομάδα όταν δεν έχουμε καλά αποτελέσματα. Αν μπορούμε να το κατορθώσουμε αυτό, δεν φοβάμαι τίποτα».

Για τον κόσμο: «Ξέρετε ο κόσμος στο τέλος κάπου έχει ένα δίκιο, παρά το γεγονός ότι κάποιες φορές εμείς αισθανόμαστε πικραμένοι από τη συμπεριφορά του κάποιες στιγμές. Θυμάμαι στο παιχνίδι τώρα με την Κέρκυρα πώς χειροκρότησε τον Όσκαρ (σ.σ. Καρντόσο) σε κάποια φάση που έτρεξε για να παλέψει και να τη διεκδικήσει και αυτό το εισπράττει ο κόσμος.

Όταν βλέπει προσπάθεια θα μας ανταμείβει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Υπάρχει στο τέλος μια καλή κρίση. Τώρα βέβαια φτάνουμε στο τέλος και ο κόσμος έχει συσπειρωθεί. Καταλαβαίνουν όλοι ότι ήμασταν σε μια περίεργη χρονιά ως ομάδα και βλέπει κάτι που πιστεύω του αρέσει.

Περισσότερη ομαδικότητα, περισσότερη προσπάθεια και αυτό το επιβραβεύει. Κι εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να κατανοήσουμε τελικά τι θέλει αυτός ο κόσμος που πληρώνει το εισιτήριό του και έρχεται στο γήπεδο.

Αυτό προσπαθώ να πω στους παίκτες μας, ότι ο κόσμος έρχεται να δει ένα ματς 90 λεπτών και εμείς πρέπει να τους αναγκάσουμε να το βλέπουν όρθιοι, να μην κάθονται στο κάθισμά τους. Αυτή είναι η δική μας δουλειά η οποία εξαρτάται και από την προσπάθεια και από αυτά που θα δει ο κόσμος, γιατί θέλει να δει ποδόσφαιρο».