Βαθμολογία

Το πανόραμα της 27ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε σήμερα (6/4) με δυο αναμετρήσεις η 27η αγωνιστική της Super League και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία εκεί που το κάθε λάθος κοστίζει ακριβά.

Μια αγωνιστική η οποία η ΑΕΛ θέλει να ξεχάσει γρήγορα μετά την βαριά εντός έδρας ήττα με 4-1 από τον Αστέρα Τρίπολης σε παιχνίδι μαγική εικόνα. Το αποτέλεσμα αυτό κρατάει στην αγωνία τους "βυσσινί" που παραμένουν στους 24 στην μάχη της παραμονής, εν αντιθέσει με τους Αρκάδες που πλέον είναι πιο άνετοι με 26 πόντους.

Για την μάχη της παραμονής μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ηρακλής με 1-0 απέναντι στον Λεβαδειακό στο Καυτανζόγλειο και έπιασε τους Βοιωτούς στην βαθμολογία με τους οποίους υπερτερεί έχοντας πλέον οι δυο ομάδες 22 βαθμούς και τον Λεβαδειακό να έχει το πλέον δύσκολο πρόγραμμα.

Νίκη με 3-0 για την Βέροια απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με την Βασίλισσα του Βορρά να φτάνει τους 19 βαθμούς και να δείχνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την σωτηρία, ενώ από την άλλη ο ΠΑΣ απογοήτευσε τον κόσμο του που βλέπει μια ομάδα αδιάφορη μετά την απώλεια του στόχου της πεντάδας.

Στην κορυφή ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Κέρκυρα επικρατώντας με 2-0 και πλέον απέχει μια νίκη από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας πλέον 60 βαθμούς, ενώ οι Φαίακες με 29 δεν έχουν θέμα αναφορικά με την παραμονή τους στην Super League.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι καθώς νίκησε τον Ατρόμητο με 2-0 και επέστρεψε στην δεύτερη θέση φτάνοντας τους 52 και επιδιώκει το 3/3 στην συνέχεια προκειμένου να έχει το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων ομάδων στα play-off εκεί που θα κριθεί η έξοδος στο Champions League.

Ο Παναθηναϊκός με τέρμα του ηγέτη του Μάρκους Μπεργκ νίκησε δύσκολα στην Λεωφόρο με 1-0 τον Πανιώνιο τον οποίο έπιασε στην τρίτη θέση έχοντας πλέον 51 βαθμούς, όσους και οι "κυανέρυθροι" και πλέον πάει με άλλον αέρα στην Τούμπα προκειμένου με νίκη εκεί να περάσει δεύτερος. Από την άλλη ο Πανιώνιος θα επιδιώξει ότι το καλύτερο στην συνέχεια ενόψει play-off.

Νίκη που την χρίζει αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πεντάδα σημείωσε η ΑΕΚ στα Περιβόλια απέναντι στον Πλατανιά με 2-0 με την ομάδα του Χιμένεθ να επικρατεί κατα κράτος και πλέον με 46 βαθμούς κρατάει την τύχη στα χέρια της. Η ομάδα του Παράσχου σε μια επιτυχημένη χρονιά με την ήττα αυτή απώλεσε τις όποιες ελπίδες για την πέμπτη θέση.

Τέλος εμφατική νίκη με 3-0 πέτυχε η Ξάνθη στην έδρα της απέναντι στον Παναιτωλικό με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιουνές και έφτασε τους 44 βαθμούς αποδεικνύοντας ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την πέμπτη θέση. Ο Παναιτωλικός με 28 βαθμούς έχει εξασφαλιστεί όσον αφορά την παραμονή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 27ης αγωνιστικής της Super League:

Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2

ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-4

Ηρακλής - Λεβαδειακός 1-0

Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-2

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0

Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-2

Βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 60

2. ΠΑΟΚ 52*

3. Παναθηναϊκός 51

4. Πανιώνιος 51

5. ΑΕΚ 46

6. Ξάνθη 44

7. Πλατανιάς 41

8. ΠΑΣ Γιάννινα 35

9. Ατρόμητος 35

10. Κέρκυρα 29

11. Παναιτωλικός 28

12. Αστέρας Τρίπολης 26

13. ΑΕΛ 24

14. Λεβαδειακός 22

15. Ηρακλής 22

16. Βέροια 19

* Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς

28η αγωνιστική

Κυριακή 9 Απριλίου

19:00

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός

Πανιώνιος - Πλατανιάς

ΑΕΚ - Κέρκυρα

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη

Ατρόμητος - ΑΕΛ

ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής

Παναιτωλικός - Βέροια