Βαθμολογία

Πολύ βαριά ήττα για ΑΕΛ, σε περιπέτειες....

Βαριά εντός έδρας ήττα για την ομάδα της ΑΕΛ από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-4 για την 27η αγωνιστική της Super League.

Οι «βυσσινί» στο ντεμπούτο του Αντρέ Πάους στον πάγκο της ομάδας γνώρισαν μια ήττα η οποία βάζει κυριολεκτικά την ομάδα σε περιπέτειες, ειδικά μετά τα αποτελέσματα του Ηρακλή (1-0 τον Λεβαδειακό) και της Βέροιας (3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα). Πλέον η ΑΕΛ έχει 24 βαθμούς, έναντι 22 των Ηρακλή και Λεβαδειακού, ενώ ούτε η Βέροια φαίνεται θα πουλήσει εύκολα το τομάρι της μετά το 3-0 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ημαθία.

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Αστέρας πέτυχε τέσσερα τέρματα χωρίς να κάνει μια ευκαιρία, αλλά από την άλλη ούτε η ΑΕΛ έβγαλε το πάθος που χρειάζεται σε τέτοιου είδους παιχνίδια και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την παραμονή, ενώ οι Αρκάδες που έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι κλείδωσαν με την νίκη την παραμονή τους.

Με ενός λεπτού σιγή ξεκίνησε η σημερινή (5/4) αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης λόγω του θανάτου της μητέρας του Αντνάν Αγκάνοβιτς.

Αγωνιστικά η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να πιέσει για το γρήγορο γκολ κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, σε ένα από τα οποία ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο 6’ με σουτ του Αβραάμ να φεύγει και αυτό κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Τέσσερα λεπτά αργότερα η πρώτη μεγάλη φάση για τους «βυσσινί» ύστερα από μια ωραία επίθεση και τελικό αποδέκτη τον Ναζλίδη που πέρασε τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά ο Σελίν με έγκαιρο τάκλιν του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Στο 12΄ κίτρινη κάρτα δέχτηκε ο Καλτσάς του Αστέρα, παρότι ήταν στον πάγκο, για διαμαρτυρία. Και ενώ το μομέντουμ ευνοούσε την ΑΕΛ, ο Αστέρας από το πουθενά άνοιξε το σκορ στο 15’ στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια με τον Μπέρτο να σεντράρει και τον Μανιά με κεφαλιά να κάνει το 0-1.

Το γκολ αυτό επηρέασε τους «βυσσινί» για να φτάσουμε στο 27’ και στην φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για την ομάδα της ΑΕΛ. Συγκεκριμένα ο Ρέντζας σε μονομαχία με τον Φαρίνια στην περιοχή, ο παίκτης των Αρκάδων έπεσε στην περιοχή ξεγελώντας τον Θάνο που έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μάσα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και πέτυχε το 0-2.

Το μπλακ άουτ συνεχίστηκε και έτσι στο 30’ η ομάδα του Βεργέτη έφτασε στο 0-3 με το σουτ του Μανιά και την μπάλα να γλιστράει από τα χέρια του Ξενοδόχοβ καταλήγοντας στην εστία του. Από το πουθενά ο Αστέρας και χωρίς να είναι καλύτερος προηγείτο 3-0. Η ΑΕΛ προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ του 0-3 και στο 33’ έφτασε στο 1-3 με κεφαλιά του Θωμά Ναζλίδη από άστοχη έξοδο του Ντοναρούμα, με το τέρμα αυτό να βάζει και πάλι τους «βυσσινί» στο παιχνίδι.

Στο 38’ δόθηκε δεύτερο πέναλτι στην αναμέτρηση αυτή την φορά από πλευράς ΑΕΛ όταν ο Αβραάμ ανατράπηκε από τον Ντοναρούμα και τον Θάνο να δείχνει δεύτερη φορά την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναζλίδης όμως ο πορτιέρο του Αστέρα έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε το πέναλτι. Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο η ΑΕΛ μπορούσε να μειώσει σε 2-3 όταν ο Αβραάμ μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ προσπάθησε για το γκολ, όμως η μπάλα βρήκε σε παίκτη του Αστέρα και κατέληξε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε με στόχο να πιέσει, λογικό εξάλλου μιας και έχανε 1-3, με τον Αντρέ Πάους να ρίχνει στην μάχη τον Αναστασόπουλο αντί του Βαρέλα και ενώ στο 55’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή με το ευθύβολο σουτ του Μασαλέσα να απομακρύνει με τις γροθιές ο τερματοφύλακας των Αρκάδων.

Στο 67’ η ΑΕΛ άγγιξε το 2-3 με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αναστασόπουλου να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ο Ντουναρούμα κρατώντας έτσι το 1-3 για την ομάδα του. Με την συμπλήρωση 75 λεπτών αγώνα ο Ολλανδός τεχνικός της ΑΕΛ πέρασε στο ματς τον Καπό αντί του Αγκάνοβιτς με σκοπό να τα παίξει όλα για όλα.

Και ενώ η ΑΕΛ προσπάθησε για το 2-3 και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 83’ με τον Ντέλετιτς και εν συνεχεία στην ίδια φάση με τον Ναζλίδη, ο Αστέρας έφτασε στο τελικό 1-4 στο 90’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανιά, που πέτυχε χατ-τρικ, ένα πέναλτι που δόθηκε για χέρι του Αναστασόπουλου.

Πλέον τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για τους «βυσσινί» και για να είναι σίγουροι χρειάζονται δυο νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στην Αθήνα και ενδιάμεσα με την Ξάνθη στον κάμπο.

Διαιτησία: Θάνος (Δημητριάδης, Παρασίου)

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (81’ Ευμορφίδης), Ντέλετιτς, Βαρέλα (53’ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75’ Καπός), Αβραάμ.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (90' + 2 Κώτσιρας), Φαρίνια, Ιωαννίδης (65’ Χαμντανί), Μανιάς.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ