Βαθμολογία

«Πάλεψε» αλλά... δεν τα κατάφερε ο Αχιλλέας (pics)

Την ήττα-αποκλεισμό με σκορ 1-0 γνώρισε ο Αχιλλέας Φαρσάλων, στην εκτός έδρας αναμέτρηση που έδωσε σήμερα (5/4) με τον Ποσειδών Νέων Πόρων, στο παιχνίδι της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου το οποίο διεξήχθη στην έδρα των Πόρων.

Παρά την πολύ καλή εμφάνιση ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν «απάντηση» στο γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι και «αποχαιρέτησαν» τον θεσμό με το κεφάλι «ψηλά».

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε με άριστες καιρικές συνθήκες και αρκετή ηλιοφάνεια. Ο αγώνας έλαβε χώρα επίσης με την παρουσία αρκετών φιλάθλων στην κερκίδα, τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και για τους φιλοξενούμενους που ταξίδεψαν από τα Φάρσαλα.

Όσον αφορά τώρα το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, αξίζει να αναφέρουμε πως το πρώτο μέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά, με αμφότερες τις ομάδες να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση και να έχουν από κοινού αρκετές καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ.

Μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Αχιλλέας είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με τον Βούλγαρη να πραγματοποιεί το σουτ και τον αντίπαλο γκολκίπερ να αποκρούει. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι «απάντησαν». Ο Κυρτέγος έκανε τη σέντρα, το πλασέ του Γκανάβα από πλάγια θέση πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 12ο λεπτό ο τελευταίος ξέφυγε στην αντεπίθεση, επιχείρησε το σουτ, όμως ο Ντάλλας δήλωσε «παρών».

Ο Αχιλλέας σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 16'... Ο Κακαζούκης έκανε τη σέντρα, ο Λόλας έκανε το σουτ με τον με τον Ταταρίδη να αποκρούσει ασταθώς, στην επαναφορά ο Παλάσκας έκανε το σουτ όμως απομάκρυνε αμυντικός πάνω στη γραμμή. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Βούλγαρης απο πλάγια θέση έκανε το σουτ, η μπάλα ωστόσο πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 35' οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρουν «θέση οδηγού» στο ματς... Το ανάποδο ψαλιδάκι έκανε ο Οικονόμου, όμως ο Περήφανος έσωσε την παραβίαση της εστίας της ομάδας του πάνω στη γραμμή. Στην τελευταία αξιόλογη φάση πριν την ανάπαυλα, ο Περήφανος έκανε τη σέντρα, έβγαλε τετ α τετ τον Παλάσκα, ο οποίος σούταρε όμως αμυντικός των γηπεδούχων πρόλαβε να διώξει την μπάλα πριν αυτή μπει στα δίχτυα.

Το καλό θέαμα, οι ευκαιρίες και το ελκυστικό ποδόσφαιρο του πρώτου ημιχρόνου, διαδέχθηκε στο δεύτερο μέρος ένα παιχνίδι με περισσότερη τακτική, πολλές μονομαχίες αλλά και λιγοστές φάσεις. Στο 70' τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως θα ήθελε ο Αχιλλέας Φαρσάλων, μιας και οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Από τη σέντρα του Κυρτέγου, ο Καλαμπάκας με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία έβαλε μπροστά την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια πίεσαν για την ισοφάριση και λίγο έλειψε να τα καταφέρουν... Στο 85' ο Αχιλλεάς σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν τη κεφαλιά του Παλάσκα απομάκρυναν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του αγώνα.

ΑΕ Ποσειδών (Παναγιώτης Παρασίδης): Ταταρίδης, Τροίρης, Αποστολίδης, Γκανάβας (90' Γιαπιτζής), Οικονόμου, Κυρτέγος, Καλαμπάκας (92' Ταντής), Κολαξίδης, Σδούγκας, Γαλάνης (78' Παυλίδης), Κατσαρός.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Ντάλλας, Κουμπούρας, Οικονόμου, Κακαζούκης, Περήφανος (75' Ρέψης), Μανιώτης, Νεμπεγλέρας, Νάστας (63' Τρούπας), Λόλας, Βούλγαρης (80' Καραμπούζης), Παλάσκας.

Διαιτητής: Βουρνέλης. Βοηθοί: Σιανίδης, Τασιόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας).