Βαθμολογία

Κυβελίδης: «Με νίκη θα έχουμε ανεβεί κατά 90%»

Τρένο πηγαίνει τις τελευταίες αγωνιστικές ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο οποίος μετρά οκτώ νίκες στη σειρά. Την Κυριακή (2/4) πέρασε και από την Καβάλα με 2-3 και έκανε ένα ακόμη βήμα για την άνοδο.

Ωστόσο, το κομβικό ματς είναι αυτό που έρχεται με τη Δόξα Δράμας, αφού σε περίπτωση νίκης οι Πόντιοι θα πάνε στο +4 από τους Δραμινούς και θα είναι αγκαλιά με τον στόχο τους, κάτι που παραδέχτηκε και ο Λεωνίδας Κυβελίδης. Αναλυτικά είπε στον «Metropolis 95.5»:

Για τη νίκη επί της Καβάλας: «Όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Τα λάθη δεν επιτρέπονται. Αντιμετωπίσαμε μια ιστορική ομάδα και οι παίκτες της Καβάλας ήταν αξιοπρεπέστατοι, δεν είχαν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Δε θα ασχοληθώ με τι έγινε έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Πήραμε μια μεγάλη νίκη που μας δίνει και ψυχολογία για τη συνέχεια».

Για την αναμέτρηση με τη Δόξα: «Κατά 90% με νίκη θα έχουμε καταφέρει την άνοδο».

Για το εάν η νίκη επί της Καβάλας τους έδωσε περισσότερη ψυχολογία: «Δεν περιμέναμε το παιχνίδι της Καβάλας για να έχουμε καλή ψυχολογία. Είμαστε μια οικογένεια, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Απλά μας ανεβάζει ο τρόπος με τον οποίο ήρθε».

Για τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισαν το τρίτο γκολ: «Όταν βάζουμε γκολ πανηγυρίζουμε πάντα όλοι μαζί και ιδιαίτερα σε αυτό το κομβικό παιχνίδι. πηγαίνουμε στον προπονητή γιατί και εκείνος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό που έχουμε πετύχει».

Για τη συνεργασία του με τον Καλαϊτζίδη: «Για μένα είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί του. Είναι ο καλύτερος προπονητής πάνω σε θέματα γνώσεων, είναι απαιτητικός. Το ποδόσφαιρο που παίζουμε δεν το έχω δει σε καμία άλλη ομάδα που έχω δουλέψει. Οι αυτοματισμοί που βγάζουμε, όλα είναι καθαρά δουλειά του προπονητή μας».

Για την επιλογή του να αγωνιστεί στον Απόλλωνα: «Δεν το μετανιώνω γιατί έχω βελτιωθεί εδώ και έχω αποκομίσει πολλές γνώσεις από τον τρόπο σκέψης του προπονητή μας».

Για την παρουσία του κόσμου: «Ο κόσμος παίζει σημαντικό ρόλο και ιδιαίτερα σε αυτό το κομβικό παιχνίδι. Πάνω από όλα πρέπει να δείξουμε τιμιότητα και σεβασμό στον αντίπαλο. Εμείς θα αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι φέτος. Δεν κοιτάμε για εκδίκηση πρέπει να βγάλουμε το κάτι παραπάνω. Εάν εμείς είμαστε όπως είμαστε στις προπονήσεις δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».