Βαθμολογία

Φοβάται προβοκάτσια ο Παπαϊωάννου

Στην αντεπίθεση για τα όσα καταλογίζουν στη Λαμία πέρασε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Φθιώτιδας τόνισε ότι, αν ήθελε, θα μπορούσε να έχει καταθέσει ένσταση για αντικανονική παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του Άρη στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά δεν θέλησε να προχωρήσει την υπόθεση, καθώς δεν συμφωνεί με τέτοιες τεχνικές.

«Nα ξεκαθαρίζουμε κάτι. Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν αμφιβάλλει κανείς για αυτό. Η Λαμία είναι μια ομάδα που κάνει την προσπάθεια της και αυτή με τον κόσμο της. Πιο μικρή ομάδα. Μπορεί να μην έχει το βάρος της φανέλας του Άρη. Εγώ δεν έχω κάτι με την ομάδα του Άρη ούτε ασχολήθηκα, ούτε ασχολούμαι. Τον τελευταίο καιρό βλέπω ότι δεχόμαστε ανελέητη επίθεση, και δεν δεχόμαστε από τον Άρη σαν ομάδα αλλά από κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα, από την διοίκηση του Άρη. Ξεκίνησαν με την ταυτότητα αν είναι ελληνική ή αλβανική και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Θέλω να πω ότι όσα γράφτηκαν για την Φωκίδα και τον κ. Φλωράκη, να πω ότι δεν τον γνωρίζω καν ούτε προσωπικά ούτε φυσιογνωμικά ποιος είναι. Δεν ξέρω καν αν είναι κάτοικος Φωκίδας. Αλλά και να τον γνώριζα δεν υπήρχε θέμα για μένα. Πάμε στο πέναλτι. Με το ποδόσφαιρο που βλέπω και καταλαβαίνω εγώ λέω ότι είναι πέναλτι. Ο καθένας έχει την άποψη του δεν θα γίνω ούτε δικαστής ούτε διαιτητής σαν και αυτόν τον παλαιό διαιτητή που βγαίνει στην αθλητική Κυριακή και ότι είναι πέναλτι για την Λαμία δεν είναι για αυτόν. Εντάξει μπορεί να παίρνει ένα χαρτζηλίκι από κάπου ο άνθρωπος δεν ξέρω. Θυμάμαι είχαν βγει ξανά στην Αθλητική Κυριακή και λέγανε ότι δεν είχε ταυτότητα ο Ντουρμισάι. Θεωρώ ότι γίνεται προπαγάνδα από συγκεκριμένα άτομα όχι από το κρατικό κανάλι. Και σίγουρα αυτό κάποιοι το υποκινούν. Τους βαθμούς θέλω να τους παίρνω μέσα στο γήπεδο. Δεν μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι.

Εγώ δεν είμαι των ενστάσεων. Γιατί αν ήθελα θα μπορούσα να είχα κάνει πρώτος ένσταση στον Άρη. Γιατί ο Αναστόπουλος είχε παράνομη συμμετοχή στο ματς με τον Απόλλων. Είχαμε το φύλλο αγώνος στα χέρια μας. Δεν γουστάρω να κερδίζω βαθμούς από ενστάσεις. Επειδή έχω χάσει βαθμούς από ενστάσεις. Άλλοι μπορεί να γουστάρουν χίλια δύο. Εγώ ειμαι αυτός που είμαι δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Σας το λέω για πρώτη φορά δεν το έχω ξαναπεί. Είχαμε τα χαρτιά να κάνουμε την ένσταση. Κάποιοι μου είπαν να προχωρήσουμε αλλά εγώ δεν ήθελα. Εγώ δεν θα μπω στο τρυπακι που θέλει να μπει ο Άρης. Όσον αφορά τις χορηγίες ας έρθουν να ψάξουν στην Φωκίδα και την Φθιώτιδα να δουν που κάνω χορηγίες και αν είναι νόμιμες οι παράνομες. Εγώ δεν έχω εργαζόμενους απλήρωτους στην εταιρεία και στην ομάδα. Εγώ περπατάω άνετα στο δρόμο.

Προσπαθούν κάποιοι να εκβιάσουν μια κατάσταση βαθμολογική που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες με κάθε τρόπο ή στο τέλος της ημέρας αν δεν τους βγει, γιατί μην ξεχνάμε από τα φιλικά που δίναμε το καλοκαίρι, και ο Άρης έχανε με 4-0, κάποιος έλεγε τότε «μήπως θα βγει η Λαμία; Ο Άρης θα βγει», δήλωνε ο συγκεκριμένος κύριος. Αυτοί δηλαδή με το που ξεκινήσαν και φτιάχναν την ομάδα είχαν πάρει και την άνοδο την είχαν υπογράψει. Λες και εμείς οι άλλοι πηγαίναμε για χαβάλε. Δεν δήλωσα ποτέ στο ξεκίνημα ότι η Λαμία θα κάνει κάποια συμφωνία για την άνοδο, πως θα πάρει την άνοδο. Μπορεί κάποιος άλλος να είχε κάνει συμφωνίες, μπορεί να υπήρξε κάποια υπόσχεση με κάποιον», είπε χαρακτηριστικά στον σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9».

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή στους φιλάθλους της ομάδας, λέγοντας ότι φοβάται προβοκάτσια για τιμωρία της Λαμίας με εισχώρηση οπαδών άλλων συλλόγων στην κερκίδα.

«Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μέσα στο γήπεδο και αν είμαστε καλοί και μας αξίζει η άνοδος θα την πάρουμε. Αν δεν είμαστε καλοί αγωνιστικά δεν θα την πάρουμε. Αυτό που θέλω είναι να είναι προσεκτικός ο κόσμος γιατί γίνεται ένας κακός χαμός από τα μέσα ενημέρωσης και κάποιες συγκεκριμένες εκπομπές. Γιατί έχουμε και δύο επόμενα τηλεοπτικά παιχνίδια και βλέπω πως ένας εκεί στην Αθλητική Κυριακή θέλει να δημιουργήσει κλίμα μεταξύ Λαμίας και ΕΡΤ. Η ΕΡΤ είναι ένα κρατικό κανάλι και το σεβόμαστε όλοι. Εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα με την ΕΡΤ. Να είναι ο κόσμος προσεκτικός και με τα συνεργεία και με την ΕΡΤ. Εμείς δεχόμαστε και την καλή κριτική αλλά και την κακή κριτική. Δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και ακόμη ακόμη φοβάμαι μήπως προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πρόβλημα και με άλλο τρόπο. Θυμάστε σε ένα ματς Ηρακλής-Λάρισα ότι κάποιοι πήγαν χτύπησαν δημοσιογράφους και ένα σωρό ιστορίες. Κάποιες ομάδες, παλιές, έχουν και τον κατάλληλο κόσμο για να κάνουν και δολοπλοκίες.

Φοβάμαι παρείσφρηση άλλων φιλάθλων στους φίλους της Λαμίας. Φοβάμαι το λέω ανοικτά. Έχει αρχίσει και πηγαίνει και εκεί το μυαλό μου έντονα. Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι φίλαθλοι μας και αν θεωρήσουν ότι κάποιος πάει να δημιουργήσει μια κατάσταση να τον αρπάξουν οι ίδιοι», σημείωσε.

Όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος, εξέφρασε την άποψη ότι όλα θα κριθούν στα ντέρμπι: «Η άνοδος θα κριθεί στα ντέρμπι. Η τριάδα με ΟΦΗ, Απόλλων και Άρη θα κρίνει την άνοδο. Είμαι αισιόδοξος. Κάναμε μια ψυχολογική κοιλιά μετά το ματς με Τρίκαλα αλλά το αποτέλεσμα εκεί δεν διαμορφώθηκε για την εικόνα που είχαμε. Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα. Προσπαθούμε για ότι καλύτερο. Έχουμε και το υλικό και το ρόστερ για να ανταπεξέλθουμε. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ούτε νίκες, ούτε ήττες ούτε να μιλήσουμε για την άνοδο. Είναι ποδόσφαιρο. Ο κόσμος να είναι δίπλα μας και θα τα καταφέρουμε. Να είμαστε σαν μια γροθιά όπως ξαναείπα».