Βαθμολογία

Σε Λάρισα, Καυτανζόγλειο και Λεωφόρο τα βλέμματα

Εμβόλιμη αγωνιστική υπάρχει το προσεχές διήμερο 5 και 6 Απριλίου στο πρωτάθλημα της Super League με την διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής.

Τέσσερις στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος οι ομάδες θα δώσουν μεσοβδόμαδα αγωνιστική, ενώ οι τρεις τελευταίες θα είναι με κοινή μέρα (Κυριακή) και κοινή ώρα έναρξης (19:00).

Η ομάδα της ΑΕΛ αντιμετωπίζει την αγωνιστική αυτή τον Αστέρα Τρίπολης στο ντεμπούτο του Αντρέ Πάους στον πάγκο της και θέλει το τρίποντο που θα την απαλλάξει από το άγχος της παραμονής καθώς με 27 θα αισθάνεται σιγουριά, ενώ ένα θετικό αποτέλεσμα θέλουν και οι Αρκάδες προκειμένου να κάνουν και εκείνοι βήμα παραμονής έχοντας 23 πόντους.

Αναμέτρηση ο θάνατος σου η ζωή μου είναι αυτή στο Καυτανζόγλειο ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό. Ο Γηραιός με 19 βαθμούς (χωρίς ενδεχόμενη αφαίρεση) παίζει το τελευταίο του χαρτί καθώς αν δεν νικήσει τότε δεν θα υπάρχει γυρισμός και θα πάρει την άγουσα για την Football League. Από την άλλη η ομάδα του Χριστόπουλου που πήρε ανάσα με την Βέροια θέλει το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να διατηρήσει τουλάχιστον το +3 από την γραμμή του υποβιβασμού.

Στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στην Λεωφόρο τον Πανιώνιο με το "τριφύλλι" να είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την περίοδο και να θέλει την νίκη απέναντι στον Ιστορικό τον οποίο αν νικήσει θα πιάσει στην δεύτερη θέση. Από την άλλη οι εκπληκτικοί "κυανέρυθροι" ξέρουν ότι θετικό αποτέλεσμα στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού θα τους κρατήσει ζωντανούς για την δεύτερη θέση.

Ενδεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού, παράλληλα με νίκη δική του θα του δώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την αδιάφορη Κέρκυρα και όπως είπαμε με δική του επικράτηση και παράλληλα ήττα του Πανιώνιου στην Λεωφόρο θα του δώσει και μαθηματικά τον τίτλο, καθώς θα απέχει 9 βαθμούς από τους δυο, με τους οποίους υπερτερεί.

Το αποτέλεσμα της Λεωφόρου θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ που αγωνίζεται στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Ίβιτς θέλει να αποδράσει από την Αθήνα με τρίποντο το οποίο αν έρθει θα φέρει τον Δικέφαλο στην δεύτερη θέση σε ενδεχόμενη ήττα του Πανιώνιου, ενώ με ισοπαλία στο "Απόστολος Νικολαΐδης" οι δυο τους θα είναι ισόβαθμοι. Αν η ομάδα του Μιλόγεβιτς φύγει με νίκη από την Λεωφόρο τότε ο ΠΑΟΚ αυξάνει στο +4 από το "τριφύλλι" το οποίο υποδέχεται μετά στην Τούμπα.

Πολύ σημαντική αναμέτρηση δίνει και η ΑΕΚ η οποία μάχεται για την είσοδο της στα play-off και αντιμετωπίζει στα Περιβόλια τον Πλατανιά. Η Ένωση έχει αβαντάζ δυο πόντων από την ομάδα του Παράσχου και με νίκη κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την Ευρώπη, ενώ το "κόκκινο τριφύλλι" με νίκη μπαίνει δυναμικά και πάλι στο κόλπο της πέμπτης θέσης.

Τον ίδιο στόχο έχει και η Ξάνθη η οποία είναι ισόβαθμη του Πλατανιά και την αγωνιστική αυτή φιλοξενεί στα Πηγάδια τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Λουτσέσκου μετά την απώλεια στα Γιάννενα θέλει νίκη απέναντι στον αδιάφορο σύλλογο του Αγρινίου και παράλληλα στραβοπάτημα της ΑΕΚ στην Κρήτη.

Τέλος στην Βέροια η ομώνυμη ομάδα αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε αναμέτρηση ψιλοαδιάφορη. Από την μια η Βέροια έχει πλέον ελάχιστες ελπίδες παραμονής μετά την ήττα στην Λιβαδειά, ενώ από την άλλη ο "Άγιαξ" της Ηπείρου έχει χάσει εδώ και λίγες αγωνιστικές το τρένο της πεντάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 27ης αγωνιστικής της Super League:

Τετάρτη 5 Απριλίου

15:00 Ξάνθη - Παναιτωλικός

17:15 Ατρόμητος - ΠΑΟΚ

17:15 ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης

17:15 Ηρακλής - Λεβαδειακός

17:15 Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα

19:30 Κέρκυρα - Ολυμπιακός

Πέμπτη 6 Απριλίου

17:15 Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

19:30 Πλατανιάς - ΑΕΚ

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 57

2. Πανιώνιος 51

3. ΠΑΟΚ 49*

4. Παναθηναϊκός 48

5. ΑΕΚ 43

6. Ξάνθη 41

7. Πλατανιάς 41

8. ΠΑΣ Γιάννινα 35

9. Ατρόμητος 35

10. Κέρκυρα 29

11. Παναιτωλικός 28

12. ΑΕΛ 24

13. Αστέρας Τρίπολης 23

14. Λεβαδειακός 22

15. Ηρακλής 19

16. Βέροια 16

* Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς