Βαθμολογία

Κουρμπέλης: «Μας έδωσε αυτοπεποίθηση νικητή ο Ουζουνίδης»

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, τη σημαντική βοήθεια που δίνει στην ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης τους Κάρλος Ζέκα και Μάρκους Μπεργκ αλλά και την πιθανή κλήση του στην Εθνική Ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM:

Για τη θέση που του ταιριάζει καλύτερα: «Είμαι χαφ, πιο παλιά ήμουν στόπερ. Ξεκίνησα ως στόπερ στον Αστέρα Τρίπολης. Στη συνέχεια με κάποια αλλαγή προπονητή βρέθηκα στα αμυντικά χαφ. Ο Στάικος Βεργέτης είναι ο προπονητής που με καθιέρωσε. Είναι πιο απελευθερωμένη θέση αυτή του αμυντικού χαφ αλλά έχει και μεγαλύτερες δυσκολίες».

Για το αν περίμενε την μεταγραφή να γίνει: «Εγώ περίμενα την μεταγραφή γιατί ήξερα πιο πριν τι θα γίνει. Στην αρχή αιφνιδιάστηκα αλλά μετά ήξερα τι θα συμβεί και περίμενα πως και πως να τελειώσει το θέμα».

Για το πως διαχειρίζεται τα όσα ακούγονται για τα χρήματα που δαπανήθηκαν: «Δεν έχω να διαχειριστώ κάτι, είμαι εδώ για να αποδείξω τα λεφτά που δόθηκαν για μένα. Καταλαβαίνω την έκπληξη του κόσμου για τα λεφτά που δόθηκαν. Ερχόμουν από τραυματισμό και τα λεφτά ήταν πολλά. Μπορεί να έχουν δίκιο αλλά είμαι εδώ για να αποδείξω πράγματα».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό: «Για μένα δεν αλλάζει κάτι από την στιγμή που μπαίνεις στο γήπεδο δίνεις τα πάντα. Ποτέ στην καριέρα μου δεν θα κάνω διακρίσεις στα παιχνίδια. Πάντα θα δίνω τα πάντα».

Για τα στοιχεία του παιχνιδιού του που θέλει να βελτιώσει: «Κάθε παίκτης βελτιώνεται με τα παιχνίδια, δεν παύει ποτέ να χρειάζεται βελτίωση. Μπορεί να χρειάζεται να βελτιώσω κάποια πράγματα στο επιθετικό παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να κοιτάμε πάντα την άμυνα, έχουμε πολύ καλούς παίκτες μπροστά».

Για τις ομοιότητες με τον Κώστα Κατσουράνη: «Ο Κατσουράνης είναι πολύ μεγάλος παίκτης και μακάρι να του μοιάσω έστω και λίγο».

Για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Ουζουνίδη: «Έχει μια δυναμική ο Ουζουνίδης, έχει προσωπικότητα και προσπαθεί να μας δώσει αυτοπεποίθηση να πηγαίνουμε για την νίκη με όποιον αντίπαλο και αν παίζουμε. Η δουλειά που κάνουμε βγαίνει προς τα έξω».

Για τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό: «Τα παιχνίδια αυτά ανεβάζουν την ψυχολογία των παικτών. Με τον Ολυμπιακό δεν απειληθήκαμε καθόλου. Με την ΑΕΚ ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι, θα μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο στο πρώτο μέρος. Ήταν λογικό να αντιδράσει η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα, όμως βάλαμε το γκολ στο τέλος και πήραμε την νίκη».

Για τις δηλώσεις του Χριστοδουλόπουλου: «Για να το είπε θα το πίστεψε. Θα είδε όλες τις ομάδες στο ΟΑΚΑ και θα έκρινε».

Για τον Κάρλος Ζέκα: «Το έχω ξαναπεί πως είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ένα πολύ καλό εργαλείο και στην άμυνα και στην επίθεση. Τον ακούω πάντα ό,τι μου λέει».

Για τον Μάρκους Μπεργκ: «Δεν έχω ξαναδεί παίκτη σαν αυτόν. Με μισή ευκαιρία θα σου κάνει γκολ».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να πετύχει τους στόχους του: «Εννοείται πως το πιστεύουμε, γι’ αυτό δουλεύουμε. Τώρα είναι το τέλος και είναι δύσκολο. Έχουμε πλέι οφ και ημιτελικούς Κυπέλλου».

Για τις αλλαγές στην ομάδα με την έλευση του Ουζουνίδη: «Εγώ νιώθω αρκετά καλύτερα από την αρχή που πήγα στην ομάδα. Δεν μπορώ να κρίνω ούτε ξέρω τι γινόταν πριν στην ομάδα. Μπορώ να πω πως τώρα γίνεται μια πολύ καλή δουλειά και αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

Για την κλήση στην Εθνική ομάδα: «Είναι ένα όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή η Εθνική Ομάδα. Περιμένω την κλήση μου, κοιτάω να κάνω την δουλειά μου και βλέποντας και κάνοντας».

Για τις αλλαγές στη διαιτησία: «Προσωπικά είναι πολύ καλύτερο να ξέρεις ότι θα μπεις στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής θα σε παίξει 50-50. Πιστεύω πως έτσι είναι τώρα και είναι πολύ σημαντικό για τον παίκτη αυτό».