Βαθμολογία

Κούγιας: «Προπονητής να μείνει, όχι να έχει σκαλοπάτι την ΑΕΛ»

Ως προπονητή που ήρθε για να μείνει και όχι να βλέπει σαν σκαλοπάτι την ΑΕΛ, για κάτι παραπάνω, ήταν ο στόχος για την διοίκηση των «βυσσινί» όπως ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ κατα την διάρκεια της παρουσίασης του Αντρέ Πάους έκανε μια αναφορά στους προπονητές της ομάδας επί ημερών του, ενώ ανέφερε και τα ονόματα που ακούστηκαν για τον πάγκο της Βασίλισσας πριν έρθει η συμφωνία με τον Ολλανδό τεχνικό.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Κούγια:

«Όπως γνωρίζετε επι εποχής που είμαι ο κάτοχος του πλειοψηφιακού πακέτου των μετοχών της ΑΕΛ στην ομάδα μας έχουν εργαστεί για τα δεδομένα των κατηγοριών κορυφαίοι προπονητές. Πέρσι στο πρώτο μισό είχαμε τον κ. Ντόστανιτς τον κορυφαίο ξένο που έχει εργαστεί στην Ελλάδα, προπονητή μεγάλων ομάδων της Σερβίας, της Βουλγαρίας και ελληνικών ομάδων Σουπερ Λιγκ. Όταν αποχώρησε, ήρθε στην ομάδα ένας εκ των καλύτερων προπονητών της χώρας, ίσως ο καλύτερος γιατί αυτά αλλάζουν κατα καιρούς και μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τσιώλης ήταν υποψήφιος και για την Εθνική ομάδα. Με αυτόν οδηγηθήκαμε στο πρωτάθλημα και την άνοδο, όπου ανέλαβε ο κ. Αναστασιάδης.

Ποτέ στο παρελθόν σε άνοδο, πέρα από τον Αντώνη Γεωργιάδη και τον Στρειλάου δεν θυμάμαι άλλον μεγάλο προπονητή στον πάγκο της ΑΕΛ, ίσως εκ των κορυφαίων ο Άγγελος Αναστασιάδης, μετά τον Λάκη Πετρόπουλο και τον Βασίλη Δανιήλ. Ο κ. Αναστασιάδης έβαλε τις βάσεις με σωστή προετοιμασία και μετά την παραίτηση του ήρθε πάλι ο κ. Τσιώλης. Ο κ. Τσιώλης για δικούς του λόγους δεν αποδέχτηκε την πρόταση για να ανανεώσει και ζήτησε μάλιστα να αποχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα επικαλούμενος την κατα μεγάλο βαθμό παραμονή. Προσωπικά διαφωνώ γιατί γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα, ήθελε όμως να φύγει, αλλά ελπίζω στο μέλλον να μην υπάρχουν παρερμηνίες γιατί έφυγε για προσωπικούς του λόγους.

Στη σύσκεψη που κάναμε αντικαταστήσαμε τον κ. Τσιώλη με τον Θοδωρή Βουτυρίτσα και είχαμε πολύ καλή εικόνα απέναντι στον ΠΑΟΚ, που μας έκλεψαν βαθμοί λόγω των διαιτητικών αποφάσεων. Όλοι είχαμε συμφωνήσει λόγω της κρισιμότητας και επειδή πάντα υπάρχει ανασφάλεια για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας να προχωρήσουμε σε προπονητή που θα οδηγήσει την ομάδα σε διακρίσεις οι οποίες δεν θα είναι απλά η παραμονή στην κατηγορία, αλλά και κάτι παραπάνω. Σαφώς και είναι δύσκολο να πάρεις πρωτάθλημα ειδικά με τον τρόπο που γίνεται, αλλά το κύπελλο και η έξοδος στην Ευρώπη είναι ρεαλιστικοί στόχοι.

Για μένα το ευχάριστο είναι ότι προπονητές επιπέδου Κλεμέντε, Τόσακ και νεαροί όπως ο Μολίνα με εξαιρετική καριέρα, όπως ο Στογιάνοβιτς, όπως ο γιος του Ιορντανέσκου, αλλά και Έλληνες ήθελαν να εργαστούν στην ΠΑΕ. Δικοί μου άνθρωποι με ενημέρωσαν και μου σύστησαν τον κ. Πάους τον οποίο γνώριζα μόνο από την Ανόρθωση. Αμέσως με τις διασυνδέσεις στην Κύπρο δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος είτε παίκτες, είτε προπονητής, είτε παράγοντας να μην μου πει "σπεύσε να τον κλείσεις", όπως και το έκανα. Ο εκπρόσωπος του μου ζήτησε να συζητήσουμε το πλάνο της ομάδας και ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός. Η εκ βάθρων οργάνωση από τις υποδομές μέχρι την πρώτη ομάδα. Να έχει εμπειρία, έντονη προσωπικότητα και διάθεση να εργαστεί σε βάθος.

Έτσι σε σχέση με τους καλούς, αλλά νεαρούς που θα έβλεπαν την ΑΕΛ ως σκαλοπάτι στην καριέρα τους, όπως ο Έντουαρντ Ιορντανέσκου, ο Νολμπέρτο Σολάνο, ο Μολίνα και ο Ρούμπεν Μπαράχα, ο Ζόρζε Κόστα, οι οποίοι βλέπουν την ΑΕΛ σαν δίοδο για μεγαλύτερα κλαμπ, όπως έκανε ο Δώνης. Ο Δώνης οφείλει τα πάντα στην ΑΕΛ καθώς πριν έρθει εδώ ήταν προπονητής στην Γ' Εθνική με τον Ηλυσιακό, η ΑΕΛ και ο κ. Πηλαδάκης τον εμπιστεύτηκαν, κατέκτησε τα πάντα με την ΑΕΛ και ύστερα κοίταγε την καριέρα του. Έτσι είπαμε να έρθει ένας προπονητής που θα μείνει και σήμερα είμαστε εδώ να παρουσιάσουμε τον κ. Πάους. Ο κ. Πάους θα κάνει μια τοποθέτηση, θα απαντήσει στις ερωτήσεις των ΜΜΕ και μετά θα γίνει η παρουσίαση του νέου τεχνικού διευθυντή κ. Ηλία Φυντάνη».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ Η ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ Η ΤΡΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ WWW. ATHLETICLARISSA.GR.