Βαθμολογία

Στάθηκε στο ύψος της, αλλά έφυγε με «άδεια χέρια»...

Σε ένα κατά γενική ομολογία παιχνίδι τακτικής, η ΑΕΛ πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στην Τούμπα, όμως έφυγε με «άδεια χέρια». Κάνιας και Κίτσιου διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα, το οποίο θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν η ΑΕΛ μπορούσε να μετουσιώσει την υπεροχή της στην αρχή του δευτέρου μέρους σε τελικές ενέργειες.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε έτσι όπως περιμέναμε... Με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που είχε την κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα λεπτά και την ΑΕΛ να περιμένει στα δικά της καρέ. Οι «βυσσινί» προσπάθησαν μετά το πρώτο δεκάλεπτο να αναπτύξουν επιθετική πρωτοβουλία, αλλά οι συνδυασμοί που επιχείρησαν, κόπηκαν από τους γηπεδούχους. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αρκετές στατικές φάσεις στο πρώτο 15λεπτο, αλλά του έλειπε η ευστοχία. Η πρώτη ουσιαστική απειλή για τα καρέ του Ξενοδόχοβ ήρθε στο 17' με τον Λέο Μάτος, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ. Με τη συμπλήρωση του 25λέπτου ο Ενρίκε έχασε τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Μετά από υποδειγματική δική του ενέργεια, απέφυγε με εξαιρετικό τρόπο τον Αβραάμ και έστειλε με σουτ τη μπάλα μερικά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Ξενοδόχοβ. Το πρώτο σουτ για την ΑΕΛ έγινε από τον Φατιόν στο 33'. Ο Ναβάρο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά έξω από την περιοχή, ο μέσος της ΑΕΛ σούταρε από πλεονεκτική θέση με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει σταθερά. Το γκολ για τον ΠΑΟΚ εν τέλει όμως ήρθε στο 37'... Με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ- το πρώτο στην καρίερα του!-, ο Κάνιας με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Ξενοδόχοβ. Στο 39' ο Γιοβάνοβιτς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού και στη θέση του πέρασε ο Κόντορ. Το ημίχρονο «έκλεισε» με μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Λέο Μάτος βρέθηκε μέσα στη περιοχή από τα αριστερά και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ξενοδόχοβ.

Μετά την ανάπαυλα, η ΑΕΛ κέρδισε κάποια μέτρα στο χορτάρι της Τούμπας και προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Η πρώτη αλλαγή από πλευράς Δικεφάλου σημειώθηκε στο 55', με τον Αθανασιάδη να παραχωρεί τη θέση του στον Ευθύμη Κουλούρη. Εμφανώς βελτιωμένη η ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος, είχε αναλάβει δημιουργικό ρόλο στο ματς, αλλά της έλειπε η τελική ενέργεια. Στο 62ο' λεπτό της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αλλαγή και για τις δύο ομάδες. Ο Αβραάμ πέρασε εκτός για να μπει στο παιχνίδι ο Ικάουνιεκς και ο Ενρίκε παραχώρησε τη θέση του στον Κίτσιου. Όσο ο ΠΑΟΚ έδειχνε να «βολεύεται» με αυτό το 1-0, τόσο η ΑΕΛ αποκτούσε αυτοπεποίθηση και «κυνηγούσε» την ισοφάριση, δίχως όμως να έχει καλή τελική ενέργεια. Αυτή βέβαια ήρθε στο 74'... Ο Ντέλετιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή από τα αριστερά και επιχείρησε το σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπρκιτς. Τρία λεπτά αργότερα πραγματοποιήθηκε και η τελευταία αλλαγή των «βυσσινί», με τον Καπό να περνάει στη θέση του Ναβάρο, στην τελευταία προσπάθεια του Θοδωρή Βουτυρίτσα να ενισχύσει τη «γραμμή κρούσης» της ομάδας του. Στο 80' ο Κάτσε ολοκλήρωσε με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και τις αλλαγές των γηπεδούχων. Εκτός πέρασε αναγκαστικά μετά τον Κλάους και ο Μυστακίδης λόγω τραυματισμού. Η ΑΕΛ προσπάθησε, η ΑΕΛ πίεσε, όμως στο 86' ο Κίτσιου έβαλε «τίτλους τέλους» στην αναμέτρηση, με τη δική του προσωπική «σφραγίδα». Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν τρια τα τέρματά τους, αλλά ο το σουτ του Κουλούρη σε απόσταση αναπνοής από την εστία έδιωξε σε κόρνερ ο Ξενοδόχοβ στο 94'!


ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (80΄ Κάτσε), Ενρίκε (63΄ Κίτσιου), Αθανασιάδης (56΄ Κουλούρης).

ΑΕΛ (Θοδωρής Βουτυρίτσας): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (41΄ Κόντορ), Ναβάρο (77΄ Καπός), Φατιόν, Μασαλέσα, Αβραάμ (63΄ Ικάουνιεκς), Ντέλετιτς, Βαρέλα, Ναζλίδης.