Βαθμολογία

Αντίθετοι στην Football League με το νέο σύστημα της Super League

Αντίθετος, με το νέο σύστημα που ψηφίστηκε από τη Super League εμφανίστηκε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος ο οποίος χαρακτήρισε παράλογο να ανεβαίνει μόνο ένας απευθείας από τη Stoiximan.gr Football League…

Για το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος που αποφασίστηκε από τη Super League μίλησαν στο Metropolis 95.5 ο πρόεδρος του Πλατανιά, Μανώλης Μαθιουλάκης, και ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος του Πλατανιά υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή έχει ως στόχο να τονώσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αντίθετος, με το νέο σύστημα που ψηφίστηκε εμφανίστηκε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Αναλυτικά η συζήτηση των δύο ανδρών:

Μανώλης Μαθιουλάκης: «Η συγκεκριμένη πρόταση ήταν και δική μου. Θα πέφτουν δύο ομάδες κατευθείαν και οι θέσεις 13 και 14 θα παίζουν ένα μικρό πρωτάθλημα με τον δεύτερο της Football League για μια θέση χωρίς βαθμολογία. Ο πρώτος της Football League θα ανεβαίνει απευθείας. Οι έξι πρώτοι θα συνεχίζουν με την βαθμολογία του πρωταθλήματος στα πλέι οφ».

Λεωνίδας Λεουτσάκος:  «Εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Θα ενημερώσουμε τα μέλη μας και θα καταθέσουμε άλλη πρόταση. Είναι παράλογο να πέφτουν τρεις και να δώσει ένας μπαράζ.  Είναι χαμένος από χέρι».

Μαθιουλάκης:  «Δεν είναι θέμα να γίνει ένα κλειστό κύκλωμα το πρωτάθλημα της Football League ούτε να μοιραστούν χρήματα περισσότερα. Τα τελευταία χρόνια σχεδόν από τα μισά για λόγους μη αγωνιστικούς ξέρουμε ποιες ομάδες είναι πιθανές να πέσουν. Υπάρχουν προβλήματα στη Football League. Στη Super League είναι λιγότερα. Δεν μπορεί να είναι ο αριθμός που πέφτει και που ανεβαίνει ο ίδιος. Το πρωτάθλημα πρέπει να έχει λιγότερες ομάδες. Οι ομάδες θα έπρεπε να είναι 12 γιατί δεν έχει αντοχές το ελληνικό πρωτάθλημα όχι για τα τηλεοπτικά αλλά για να υπάρχει ένας ανταγωνισμός».

Λεουτσάκος: «Και εμείς θέλουμε να είναι υγιής. Το πρόβλημα είναι από πάνω προς τα κάτω. Έζουμε ένα βιώσιμο πρωτάθλημα. Προσπαθούμε να κάνουμε μια εξυγίανση και να δώσουμε βοήθεια σε ομάδες που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ για να γίνει πιο ευκατάστατο το πρωτάθλημα. Εμείς δεν έχουμε τρελά ποσά από χορηγίες».

Μαθιουλάκης: «Και η πλειοψηφία της Super League δεν έχει τα τρελά λεφτά. Αυτά παίζουν σε ελάχιστες ομάδες λόγω της εμπορικότητας που ισοπεδώνει τα πάντα. Το πρωτάθλημα πρέπει να έχει υγεία και για να το πετύχει πρέπει να υπάρχει και οικονομική υγεία. Θα βρεθεί μια λύση η οποία θα τείνει να συμβιβάσει τις διαφορετικές απόψεις. Πιστεύω πως είναι αρκετές αυτές που πέφτουν. Θα μετράτε το 3 με το 1,5 γιατί και στη δεύτερη ομάδα από τη Football League δίνεται μια δυνατότητα.

Λεουτσάκος: «Εσείς δεν έχετε να κάνετε με μια κατηγορία που κρατιέται με μεγάλα προβλήματα. Οι διάφορες ανάμεσα στις δύο κατηγορίες πρέπει να μικρύνουν. Εάν δεν κάτσουμε όλοι μαζί δε θα βρεθεί λύση».

Μαθιουλάκης: «Θα κάτσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να υπάρχουν θέσεις από κάθε πλευρά για να βρεθεί η χρυσή τομή. Η γνώμη είναι της συντριπτικής πλειοψηφίας. Θα εκθέσετε τις απόψεις σας και θα βρεθεί λύση. Το βασικό είναι ότι πρέπει να μειωθούν οι ομάδες σε 14 γιατί δεν σηκώνει πάνω από 14 όχι για οικονομικούς αλλά για άλλους λόγους».

Λεουτσάκος:  «Θα τη συζητήσουμε με τα μέλη μας. Εγώ έχω προτείνει ως λύση  τη δημιουργία δύο ομίλων των 10 ομάδων και να παίζουν οι πέντε από τον πρώτο και οι πέντε από τον δεύτερο μπαράζ και να ανέβουν οι δύο. Πιο οικονομικό πιο ανταγωνιστικό».

Μαθιουλάκης: «Είναι ένα θέμα που πρέπει να περάσει από κάποια ζύμωση και μετά».

Λεουτσάκος: «Δεν μπορούμε  να συμφωνήσουμε. Θα βγάλουμε δική μας πρόταση και θα την καταθέσουμε. Θέλουμε να είναι υγιές το ποδόσφαιρο αλλά να ανεβαίνουν δύο».

πηγή: mikriliga.com